Last news in Fakti

3 Юли, 2024 18:46 1 617 36

Първан Симеонов: Всичко, което се случва в България, е като покана Румен Радев да излезе на терен

  • първан симеонов-
  • румен радев-
  • излизане-
  • политически терен

Вероятно изборите в САЩ са рубежът, който се чака. Смятам, че Доган не е вечен в ДПС, но още не си е казал последната дума и засега е спорно кой е надделял – Пеевски или Доган. Но и двамата не са проекция на Анкара, коментира политологът 

Първан Симеонов: Всичко, което се случва в България, е като покана Румен Радев да излезе на терен - 1
Снимка: БГНЕС

Всичко, което се случва в България, е като покана Румен Радев да излезе на терен. Радев е в сравнително удобна позиция и сега нещо може да стане, ако има време. Ситуацията в страната е такава, че му се дава възможност за равна отдалеченост от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Това коментира Първан Симеонов, доктор по политология и политически мениджмънт, в интервю пред БНР. В "12+3" той коментира политическата ситуация, след като в парламента не мина предложеното от ГЕРБ-СДС правителство.

"При всяко положение Румен Радев е в най-удобната позиция и ако Конституционният съд върне конституционните промени, той може да се окаже в изключително важна роля, тогава може и да му е неудобно, защото погледите ще бъдат насочени към него", каза Първан Симеонов.

Според него нови парламентарни избори ще има по към есента, "да не са около 22 септември, а в началото на октомври".

Той смята, че има много сценарии за политическата картина у нас, но "вътрешните проблеми в ДПС замъгляват този въпрос с изборите".
"Желязков каза, че изборите са средно на 6 месеца, като в ония мръсен виц –"боляло само първия път", тоест отдавна вече не боли", припомни Симеонов.

И коментира:

"Виждате, че планът на Пеевски не се изпълнява, правителство няма, изпълнява се на Борисов - да няма правителство. Това е толкова партиен кабинет, че стига чак до ММС. Този кабинет е онази игра кой да излезе най-малко виновен."

Първан Симеонов призна, че около месец се е отделил от политиката, но "под водата се вижда по-добре".

Дебатите в парламента той оцени като "предизборно заседание":

"Любен Дилов-син го каза, част от хората, които няма да го подкрепят, искат да има правителство, тези, които го подкрепят, не искат. Защото, ако аз съм Бойко Борисов и Желязков, няма да искам да съм заложник на ДПС."

Първан Симеонов смята, че "явно Борисов не очакваше влизането на "Величие" в НС и затова изригна срещу социолозите, че не са хванали "Величие"."

"Аз пък - един от тези, хванали забелязах, че Борисов се изнерви, защото не му се получи 70 - 80 депутата", коментира политологът.

И допълни:

Вероятно изборите в САЩ са рубежът, който се чака. Смятам, че Доган не е вечен в ДПС, но още не си е казал последната дума и засега е спорно кой е надделял – Пеевски или Доган. Но и двамата не са проекция на Анкара.

"ГЕРБ е компактна, монолитна и се стяга, но проблемът им е този вътрешнопартиен поглед, който си позволяват и не съм сигурен, че имат план. Интересно е в ДПС, защото има геополитически проекции, надявам се там да има разум. Все пак Пеевски е продукт на Доган", коментира Първан Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    24 30 Отговор
    РАДЕВ Е ХАРЕСВАН ОТ ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ!!!

    Коментиран от #13, #21

  • 2 Да бе

    20 14 Отговор
    Стига с тия месии и тъпотии... И Радев нали го видяхме каква върти опашка е през цялото време... Докато българите не се обединим и спрем да слушаме разделителните линии на партии нищо няма да ни помогне ... Партиите умишлено гледат да разделят народа, за да съществуват на наш гръб

    Коментиран от #4

  • 3 Русофилчо

    16 19 Отговор
    А дано руската слуга Радев излезе на терен. Ще последва резултата на Янев.
  • 4 Русофилчо

    13 14 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе":

    Не мога да се обединявам с руски слуги.

    Коментиран от #12

  • 5 Ачо

    11 23 Отговор
    Радев на терен????.Та Радев на две магарета сламата не е способен да раздели тио го каниш на терен.Радев е винивника за тоя хаос в държавата и това противопоставяне.Той домъкна със съдействието на Денков тези шарлатани от ПП-ДБ.Трябва народа вече да се вдигне и да измете всички тези лапачи я парламента заедно с Радев
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТаУмВзе

    5 17 Отговор
    След 1989та Няма България, територията смени господарите от Москва на Вашингтон! ХАХАХАХАХАХх Радев е поредният краварски Пудел и нищо повече.
  • 8 А бе

    13 13 Отговор
    Решетников е изпята песен, само тея "анал-лизатори" още не са го разбрали.
  • 9 Али

    15 17 Отговор
    Крайно време е. Давай Румба ние сме с теб.
  • 10 !!!?

    14 12 Отговор
    Чакаме кремълският парашутист Радев да кацне на тепиха...само че той много се страхува да не му мине черна котка път !!!?
  • 11 Аре бе

    16 11 Отговор
    Стига си плашил с тоя Радев. България е парламентарна република и временните дефекти на демокрацията ще бъдат преболедувани, а кремълските бизнес корупционери ще отстъпят.
  • 12 Ами

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Русофилчо":

    седи си там !
  • 13 Бийк

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Да бе да
    Вярвайте си
    Първанов ви поздравява от миналото
    Никой не обича предатели и двуличници
  • 14 Читател

    12 4 Отговор
    Радев би могъл да "излезе на терен" само в един случай - ако войската беше зад него. Но не е, а и я няма.

    Народът в по-голямата си част би подкрепил в сегашна ситуация разтурване за неопределено време на безсмисления вече парламент и въвеждане на президентско управление. Но... преди 90 години е било възможно, сега няма смелчаци. А пък това, което тук приказва някакъв малоумник с брада, е пълен бълвоч.
  • 15 Пеевски

    6 6 Отговор
    Радев трябва да излезе на футболния терен срещу Бойко
  • 16 Айде

    12 2 Отговор
    И този политолог вятърът го духа настрани! Не вижда, че тази 35 годишна българска политическа песен е изпята!
  • 17 Първан Самозван

    11 1 Отговор
    От диван на екран
    Лапни шаран
  • 18 Без него трябва

    6 11 Отговор
    Че нали три години управлява фуражката, той разцепи страната, докара злоба, хаос, глад, престъпност. Той лъга и доведе шарлатаните.
  • 19 Възрожденец

    5 4 Отговор
    На кольовци, кънчовци, андреевци и вся остольная ... не трябва да се вярва и думичка.
    Казват това, за което им е платено.
    Кажат нещо и героите на Достоевски, започват да разпространяват пропагандата им.

    Какъв радев ? Заради радев, всеки работещ ще плати над 2000 руско-турски рекет на турската Боташ, за да не раздуват националните предателства на Резидента кРадев.
    На българина като му бръкнеш в джоба не вярва на вдигнато юмручета на епилирани ватници
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Каракачанин

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Само от по-слабо образованите и маргинални групи - таксиметрови шофьори, строителни работници и боkлукчиите.
  • 22 Реалност

    9 7 Отговор
    Радев е главният агент на Русия у нас, опора на петата и колона. Радев и националните предатели путинофили, които реално ни теглят към Азия, кроят нови пъклени планове, който цели да разшири и фиксира електоралната база на президента, която се счита за по-широка от тази на БСП, разпадащата се "Възраждане" и ИТН взети заедно, за да могат да спечелят избори и да съставят правителство.
    Румен Радев трябва да бъде тотално изолиран - не вярвайте на социологията на Кънчо и сие, Радев няма здрава електорална база и рейтингът му е "рисуван", най-малкото такъв който трудно може да се трансформира в партийна подкрепа.
    Разкритията за лобизъм в полза на Русия и критиките му срещу съюзниците в НАТО и ЕС, както и разкритията за корупция и национално предателство с Боташ, ще натикат Радев там където е и агент Гоце.
  • 23 Пенсионер

    9 4 Отговор
    Хайде да приключим експериментите с милиционери и фатмаци начело на Държавата.
    Който е ходил в казарма знае, че по ограничени и пpocти хора от съветските военни са само милиционерите. По някога си разменят местата.

    Коментиран от #27

  • 24 Да няма неоцапани, а

    7 4 Отговор
    Не провокирайте президента!
    Не го заблуждавайте с безумни ласкателства!
    Човекът изглежда с достоинство! Дано се опази от лисиците!
  • 25 Американски генерал

    4 5 Отговор
    Румен Радев балансира да не се самозабрави тиквата и Русия да не вземе превес. Той не е спасител, а уравновесител.
  • 26 Боклуци

    2 0 Отговор
    Боклуци от от кой по голями боклуци.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 2 Отговор
    МУНЧО БРАДАВИЦАТА Е СТРАХЛИВ И АЛЧЕН ЗА "КЕШ" ............... ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ................... ТЛЪСТАТА (П)РЕZИДЕНТСКА ZAПЛАТА И ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА ........,...... ФАКТ !

    Коментиран от #34

  • 29 ами,

    2 4 Отговор
    Радев излезе на терен още когато вдигна юмрук и поведе жълтопаветниците та хвърлиха държавата в хаос драги ми докторе по политология.От тогава той управлява чрез служебни кабинети.Набута Кирчо,Кокорчо и други некадърници в политиката които ще са му патерица като изтече президентския му мандат и направи партия.Това се вижда и без да си политолог.Радев не е и няма да бъде месия в българската политика.Човек неморален,злобен и властолюбив-нищо друго.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    2 2 Отговор
    То бива сладоледи, ма на тоя брадата замириса повече от мустака на леля Лена...
  • 32 своге

    4 0 Отговор
    Смелите умират само веднъж.Страхливците-цял живот.Познайте кой е страхливец?
  • 33 Хайли лайкли

    4 2 Отговор
    Цяла България чака този момент с нетърпение, за да се сложи веднъж завинаги точка на порочния мафиотски евроатлантически модел водещ държавата ни към дъното!

    Коментиран от #36

  • 34 55 от Козлодуй

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Прав си.
  • 35 Факт

    0 0 Отговор
    Всичко което се случва в България е руска работа чрез Радев
  • 36 Противоре

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Хайли лайкли":

    Какво ти е името какъв ти е Ком (ентараи)нтерна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол