Отидете към основна версия

2 928 1

Нови претърсвания и арести по контрабандния канал с цигарите

  • цигари-
  • контрабандни-
  • капитан андреево-
  • претърсвания-
  • арести

Нови арести на митничари и гранични полицаи са се провели днес заради контрабандния канал с цигарите, който бе разбит в края на март. Това съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив.

Продължава активната съвместна работа на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР - Пловдив по досъдебното производство за контрабанда през ГКПП „Капитан Андреево“, образувано при операция, проведена в края на март т.г. До момента към наказателна отговорност са привлечени 17 обвиняеми.

Днес в хода на разследването са били извършени нови претърсвания и изземвания в жилища и офиси в гр. Хасково, гр. Харманли и в гр. Свиленград. По реда на Закона за МВР за 24 часа са били задържани митнически служители, гранични полицаи и граждани, чиято съпричастност към извършване на престъпленията се проверява. Бройката на задържаните не е упомената от прокуратурата. По данни на Факти.бг задържаните са осем души. Към 17 часа стана ясно по непотвърдена официално информация, че задържаните са 17 души.

От Прокуратурата уточняват, че  ще предоставят своевременно информация при повдигане на нови обвинения.

Факти.бг научи, че от ареста обаче са освободени задържаните бивш началаник на смяна на Капитан Андреево Красимир Добрев и заместникът му Красимир Добрев. При днешното задържане отново в ареста за трети път е бил прибран генералският син Красимир Добрев. С белезници отново се е оказал и друг от предишните задържани Манафъков. Там е попаднал и митничар от наркоотдела.

На 29 март по сигнал на Икономическа полиция Пловдив на пункта Капитан Андреево бе задържан един камион с контрабандни цигари и извън него още един. Според прокуратурата предотвратените щети за държавния бюджет от двата камиона са за около 16 млн. лева. Според данни на магистратите стоката от Турция била декларирана като транзитни цигари, в страната ни обаче  камионите влизали с документи, че превозват бобини за текстилната промишленост, без да бъдат проверявани.

В последствие в Митница - Свиленград бяха съкратени и 21 служители.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини