Last news in Fakti

5 Юни, 2015 11:53 1 617 0

Потвърдиха ареста на четирима от цигарената афера

  • митничари-
  • цигари-
  • цигарената-
  • афера-
  • ареста

Четиримата са задържани през април тази година

Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката “задържане под стража” спрямо Янчо Георгиев, служител на Граничен пункт-Свиленград, Юри Гудев, служител в Митница Свиленград, Николай Перчемлиев и Стефан Пещерлиев, обвиняеми по досъдебно производство на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Срещу Янчо Георгиев и Юри Гудев е повдигнато обвинение за контрабанда, а за Николай Перчемлиев и Стефан Пещерлиев - за държане на стоки без бандерол и акциз.

Четиримата са задържани през април тази година. Прокурорът от Апелативната прокуратура поиска потвърждаване на мерките “задържане под стража”.

Факти.бг припомня, че 45-годишният Янчо Георгиев е обвинен за това, че на 29 март 2015 г. в митнически пункт „Капитан Андреево“, като длъжностно лице, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач, заедно с другите обвиняеми и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения пренасянето през българо-турската граница на цигари без бандерол на обща стойност 39 807 300, 00 лв., без знанието и разрешението на митниците. Това е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, като предметът на контрабандата е в особено тежки размери и случаят е особено тежък.

53-годишният Юри Гудев е обвинен за това, че на 17 март 2015 г., в условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения на пренасянето на значително количество цигари без бандерол през българо-турската граница. Стоката е на обща стойност 31 036 200 лева. Това е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

36-годишният Николай Перчемлиев е обвинен за това, че на 29 март.2015 г. в митнически пункт „Капитан Андреево“ в съучастие като помагач, заедно с Христо Палазов и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения пренасянето през българо-турската граница на значително количество цигари без бандерол на обща стойност 15 518 100 лв. Това е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Стефан Пещерлиев е осигурявал "логистиката" на камионите, идващи от Турция с незаконен товар.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА