Отидете към основна версия

2 315 3

20 г. затвор за зверско убийство на жена в столицата

  • убийство на жена-
  • 20 г. затвор-
  • кв. свобода

Осъденият трябва да заплати и 130 000 кръвнина

Снимката е илюстративна

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Софийския апелативен съд (САС) и осъди мъж на 20 г. затвор за убийството на млада жена. Решението е окончателно.

Б. Д. е признат за виновен за убийството през 2018 г. на В. П. след нанесен побой – по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост.

Наложено му е наказание „лишаване от свобода“ в размер на 20 г. Осъден е да заплати на частните обвинители и граждански ищци сумите от по 20 000 лв. (на бащата на убитата), 30 000 лв. (на съпруга ѝ) и 80 000 лв. (на детето ѝ), представляващи обезщетения за причинените от деянието вреди.

Тричленният състав на ВКС намира касационните жалби за неоснователни. Неоснователно е искането на подсъдимия за отмяна на актовете на двете предходни инстанции и връщане на делото за разглеждането му „по общия ред“ от СГС.

Констатациите и изводите на експертите за причинените ѝ множество различни по вид травматични увреждания от нанесените ѝ силни удари с юмруци и крака по главата, торса и крайниците, включително и с вилица и нож в продължение на близо 6 – 7 часа през нощта на 2 срещу 3 март 2018 г., причинили смъртта ѝ, правилно са оценени от съда като проявление на субективното му отношение за постигане на този резултат под формата на пряк умисъл.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини