Отидете към основна версия

884 4

Нова поръчка на ваксини за следващите 3 години

  • ваксина-
  • петър москов-
  • илко семерджиев

Механизъм да бъде осигурена доставката на ваксини за бебета и малки деца за следващите три години ще търси служебният вицепремиер и здравен министър, обяви в понеделник самият Илко Семерджиев. Поръчка за доставка на ваксини бе обявена в последните дни на предния кабинет от министър Петър Москов.

“Разпоредих да се изучи много внимателно материята по тръжното досие, особено количествата на поръчаните ваксини, защото имаме казуси от минали години, които не бих желал да допускаме занапред”, посочи вчера Семерджиев.

“Очевидно ваксините, които предстои да бъдат доставени по този търг, ще бъдат доставени, но ще са за текущата 2017 г. Ние търсим допълнителен механизъм, така че да нямаме недостиг през 2018 г., защото един и същи казус се повтаря вече няколко години”, допълни служебният вицепремиер и министър.

“За някои от ваксините сроковете за поръчка варират между 24 и 36 месеца и това е причината да търсим механизъм да ангажираме количества и за бъдещи периоди от време, а не само за текущата година”, обясни той. Заради късното обявяване на поръчки и откази на фармацевтични фирми да доставят държавата изпитва от 2013 г. проблеми с редовната ваксинация на децата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини