Отидете към основна версия

13 815 84

Стоян Тончев: Имаше преливане на гласове от ДПС към ИТН и ДБ (ВИДЕО)

  • стоян тончев-
  • парламентарни избори 2021-
  • журналистическа конференция

От Демократична България да отговорят дали са получавали пари от Делян Пеевски, призова разследващият журналист

От ЕК знаят много добре какво се случва у нас и мисля, че нещата започват да се променят. Това го показват и изборните резултати. Най-страшното е, че всички очаквахме една промяна, но имам съмненията, че се случи поредната подмяна от кръговете на статуквото, които винаги са управлявали България. Това заяви в студиото на ФАКТИ разследващият журналист Стоян Тончев.

"Няма как ГЕРБ да не бъде първа политическа сила. Обществените поръчки идват от МС, еврофинансирането по оперативните програми се разпределя между едни фирми, администрацията ни е калинкизирана - хора, които извън държавните служби не могат да се реализират - за тези хора е важно да се запази този модел. Това са избирателите на ГЕРБ.

Аз бях зам.-председател на комисия в Лозенград. Изненадващо, там където гласовете са за ДПС, в моята секция имаше 44 гласа за ДБ (от 418 валидни гласове). За да получи ДБ гласове в Турция, това означава, че те са преляти от ДПС. В три големи областни града у нас в 17,55 ромските гласове изведнъж се изляха за партията на Слави Трифонов. Ромските гласове знаем на кого са - на ГЕРБ и на ДПС. Който управлява МВР, за него гласуват ромите, по една верига вървят", каза той.

"Според мен, скоро няма да има стабилност в България, защото не виждам кой ще направи промяната. ДБ искат да правят съдебна реформа, кой ще я прави - г-н ген. Атанас Атанасов ли, който е родоначалник на политическото подслушване у нас, той трябва да отговаря на много въпроси преди да влязат във властта. Да отговори какви са отношенията му с г-н Теофилов, получава ли през него пари от Делян Пеевски. Отделно те с Христо Иванов трябва да отговорят преди местните избори какво правиха в Банкя, ходили ли са в зайчарника на Бойко Борисов. От ДБ да отговорят изпълнявали ли са поръчка от Делян Пеевски да пуснат сигнал за КТБ. Виктор Димчев призна, че "Протестна мрежа" са получавали пари тогава за сигнала. Това беше законният повод да влязат прокуратура и МВР в КТБ. Отделно кой им даде на тях листа с кредитополучателите. Имат го службите и Цветан Василев, Василев няма да им го е дал.

ДБ е фракция от три части: чуждестранно НПО, ГЕРБ и ДПС. Да отговарят за Росенец, това не е техният протест, това е протестът на българските граждани. Получих информация, че Борисов е казал на кмета на Бургас "айде, пуснете ги да се разходят, да си направят снимките", но нас не ни пуснаха, пуснаха само ДБ, направиха си PR-а, гражданите отвън. Аз влязох, но като журналист. Те казаха "освободихме плажа", нищо не са освободили, освен това идеята за акцията е на Константин Бачийски от СЕК, те откраднаха идеята му, той ги чака, накрая отидоха сами да дебаркират. Казваха на хората да не се бутат в полицията, а изведнъж те скочиха в полицаите, направиха си снимките, защо тогава не ги арестуваха тях за 24 часа. Нас на 2 септември можеше да ни бият полицаите заради бомбички от провокатори, биха журналиста Кенаров и това е подготвено, защото аз получих информация в колко часа да се махна.

Защо секциите в чужбина извън ЕС бяха намалени? Стана ясно, че е имало консолидация между Валери Симеонов, Христо Иванов и РБ, ГЕРБ, всички, да бъдат намалени секциите, затова българите бяха ограничени. Манолова тогава беше омбудсман и подаде жалба в КС срещу това решение, но защо си оттегли жалбата? Получи ли нещо? Кой ѝ се обади?", коментира Тончев.

Той настоя Слави Трифонов да каже дали партията му е "нова партия на Делян Пеевски, или нова партия на ДПС".568960Целия разговор с разследващия журналист Стоян Тончев гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 38 гласа.

Свързани новини