Отидете към основна версия

16 566 28

Измамници плашат бизнесмен с ДПС (ВИДЕО)

  • хосни абделрахман-
  • дпс-
  • измама-
  • ябланица-
  • селскостопанска техника

"Ние сме държава в държавата, става това, което ние кажем" - това предупреждение получил Хосни Абделрахман

Хосни Абделрахман

Египетски бизнесмен, който от дълги години работи в Италия, стана жертва на измама с политически нюанси у нас. Миналата година Хосни Абделрахман се запознава с братя от Ябланица (Пловдив), които го убеждават, че имат сериозни бизнес познанства и ще му съдействат да закупи два булдозера и два камиона от България. В рамките на няколко месеца Хосни предава на Георги Илиев 171 000 евро, за които се оказва, че е получил фалшиви фактури, а и не получава уговорената техника. През април той започва да настоява да получи въпросните машини или парите си обратно. Тогава коренно се променя и тонът на комуникация между египтянина и братята от Ябланица. На масата на разговорите се поставя пистолет, а като аргумент, с който бизнесменът да престане да търси парите си, е посочено познанството на братята с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, както и с други представители на партията.

"Когато се върнах в България с преводач, започнаха да ме заплашват, казаха ми да не се оплаквам в полицията, защото братът на Георги бил представител на ДПС. Казаха ми "успокой се, защото ние сме държава в държавата, става това, което ние кажем"", разказа в студиото на ФАКТИ Хосни Абделрахман и показа снимките, които са му били показвани от събрания на ДПС.

"Погледни и разучи кои са тези хора, така че никой не може да ти помогне", заплаши ли го измамниците. Абделрахман обаче не е сигурен, че изобщо някой от ДПС наистина познава тези хора. Това, което знае със сигурност е, че се страхува за живота си.

Целия разказ на Хосни Абделрахман гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.

Свързани новини