Отидете към основна версия

4 043 17

Бабченко разкрил 47 мишени на Русия

  • бабченко-
  • русия-
  • украйна

Украйна заяви, че фалшифицирането на смъртта на руския журналист Аркадий Бабченко е довело до разкритието на списък от 47 души, които са планирана мишена за убийство от Русия, пише британският вестник The Independent, цитиран от "Фокус".

Властите в Киев заявиха, че фалшифицирането на смъртта на Аркадий Бабченко е било нужно, за да бъде защитен той и редица други хора, които са цел на Русия.

На среща в петък, главният прокурор на Украйна Юрий Луценко уведоми посланиците на Европейския съюз, САЩ и други държави за решението да се фалшифицира смъртта на руския журналист.

„Разследването получи списък от 47 души, които може да са следващата жертва на терористи“, написа Луценко в социалната мрежа „Фейсбук“.

Той не е споменал имена, но заяви че списъкът е включвал видни украински и руски журналисти.

Аркадий Бабченко изигра номер, скроен заедно с украинската тайна полиция, в който бе разпространена информация, че е бил застрелян с три куршума.

Часове по-късно, след като информациите за смъртта му заляха целият новинарски поток, журналистът се появи жив и здрав на пресконференция, казвайки, че е изиграл убийството, за да спомогне за разкриването на руски поръчители.

"Ще живея дълго и щастливо и ще танцувам върху гроба на Путин", написа тогава в социалните мрежи Бабченко.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: