Отидете към основна версия

4 323 15

Израел: Лидерът на "Хамас" е ходещ мъртвец

  • яхия синуар-
  • хамас-
  • газа-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • авигдор либерман

Министър на Нетаняху заплаши с убийство водача на палестинското ислямистко движение

Снимки: БТА/АР

Израелският министър на строителството и жилищната политика Йоав Галант заплаши с убийство лидера на палестинското ислямистко движение "Хамас", което управлява ивицата Газа, предаде АР.

Галант предупреди, че се подготвя нова "голяма кампания", в рамките на която Израел ще нанесе сериозен удар срещу екстремистите от "Хамас".

Министърът, който е бивш генерал от израелската армия, командвал израелските сили в ивицата Газа, заяви, че Яхия Синуар трябва да преосмисли действията си, за да не се срещне отново с израелската армия.

"Дните на Яхия Синуар са преброени. Той няма да умре в дом за стари хора. Той трябва да се държи прилично", каза Галант на пресконференция.

Израел и "Хамас" бяха на път да започнат четвърта война помежду си в рамките на десетилетие, но с помощта на Египет и ООН бе договорено прекратяване на огъня.

Палестински екстремисти изстреляха 460 ракети по еврейската държава миналата седмица в отговор на акция на израелските специални служби, при която бяха убити седем членове на "Хамас".

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че моментът не е подходящ за по-голям конфликт и беше разкритикуван заради постигнатото с палестинците споразумение за прекратяване на огъня.

Министърът на отбраната Авигдор Либерман подаде оставка в знак на протест и обвини премиера Нетаняху, че води прекалено мека политика спрямо терористите. Либерман изтегли и партията си "Нашият дом Израел" от коалиционното правителство на Нетаняху, с което мнозинството на управляващите в парламента намаля драстично.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини