Отидете към основна версия

878 17

Сеул и Токио са обезпокоени от връзките между Москва и Пхенян

  • южна корея-
  • япония-
  • северна корея-
  • русия

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол и министър-председателят на Япония Фумио Кишида изразиха общата си загриженост

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол и министър-председателят на Япония Фумио Кишида изразиха общото си безпокойство от връзките между Русия и Северна Корея, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на днешно изявление на канцеларията на южнокорейския държавен глава.

Сеул и Токио са се споразумели са продължат своето сътрудничество в областта на сигурността, допълват от кабинета на президента Юн. Двамата азиатски лидери са се срещнали в кулоарите на срещата на върха на НАТО в американската столица Вашингтон.

Междувременно Китай на свой ред е бил обезпокоен от необичайното навлизане на японски ескадрен миноносец в китайски води в близост до Тайван, като това се е случило в началото на този месец, информира Ройтерс. От японския флот не са известили Китай, което е породило "сериозна загриженост" в Пекин, съобщиха късно снощи китайски медии.

Ескадреният миноносец "Сузуцуки" е навлязъл във водите на китайската провинция Чжъцзян на 4 юли. Пекин е бил обявил, че по това време в тази акватория може да проведе военни учения, отбелязва Киодо, като цитира неназовани дипломатически източници. Разрушителят "Сузуцуки" се е движил със скорост 22 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.

Свързани новини