Отидете към основна версия

2 260 36

Путин призна: Ваксинирах се със "Спутник V"!

  • русия-
  • ваксина-
  • спутник v-
  • владимир путин

Държавният глава съобщи, че не е казал с каква ваксина се е имунизирал, за да не създава конкурентни преимущества на една ваксина пред друга

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин заяви, че е против задължителните ваксинации и съобщи, че е имунизиран с руския препарат „Спутник V“, съобщиха информационните агенции.

Той коментира това на годишната пряка линия с руския президент - телевизионен формат, в който той отговаря на въпроси на граждани в продължение на часове.

По повод скептицизма към ваксините в Русия Путин призова хората да слушат специалистите.

Държавният глава съобщи, че не е казал с каква ваксина се е имунизирал, за да не създава конкурентни преимущества на една ваксина пред друга.

Русия днес отчете за второ поредно денонощие рекорден брой смъртни случаи от коронавирус - 669.

Досегашният рекорд от 652 починали бе отчетен едва през предходното денонощие.

По повод напрежението в Черно море с британския военен кораб „Дифендър“ Путин заяви, че британските военноморски сили са целели да тестват руските отбранителни способности.

Санкциите срещу Русия не ни плашат, икономическият ни суверенитет дори се повишава, икономиката ни се адаптира към санкционния режим - заяви Путин в отговор на въпрос за срещата му с американския президент Джо Байдън.

Украйна е контролирана от Запада, украинският народ е приятелски, но управлението е вражеско, допълни руският лидер и постави под въпрос евентуална среща с украинския президент Володимир Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.

Свързани новини