Last news in Fakti

30 Юни, 2021 21:40 3 957 11

Военно положение! Армията ще контролира спазването на COVID ограниченията

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • бангладеш-
  • армия-
  • ваксина

Имунизацията в Бангладеш претърпя крах, след като Индия спря износа на ваксината на AstraZeneca заради рекордния ръст на инфекциите в страната

Военно положение! Армията ще контролира спазването на COVID ограниченията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бангладеш ще разположи войници, които да охраняват реда при въведеното строго блокиране на фона на рекордния скок на случаите с коронавирус, предизвикани от варианта Делта.

Част от въведените през април ограничения отпаднаха постепенно, но рекордното увеличаване на случаите тази седмица принуди правителството да разпореди строг контрол, предаде "Ройтерс".

През този период никой няма да има право да излиза, освен в случай на извънредна ситуация, се казва в изявлението на правителството. За да наложат блокирането и да контролират спазването на ограниченията, успоредно с правоприлагащите органи ще бъдат разположени и армейски сили.

През този период ще бъдат затворени всички офиси и транспортът, а фабриките, включително основният сектор в страната за износ на маркови дрехи, ще могат да продължат да работят при условие, че спазват здравни протоколи, се казва в съобщението.

Ако някой излезе от дома си без основателна причина, рискува да бъде арестуван от полицията. Десетки хиляди работници мигранти напуснаха столицата Дака през уикенда на фона на очертаващата се строга блокировка. Съществуват опасения от възможни злоупотреби с армията на фона на сериозното безпокойство за правата на човека в страната, след като бяха обстрелвани протестиращи, които призоваваха за възстановяване на отстранения лидер Аунг Сан Су Чи, а над 100 човека бяха убити.

Бангладеш затвори границата си с Индия през април като предпазна мярка срещу разпространението на инфекцията, въпреки че търговията продължава. Тази седмица в Бангладеш се наблюдава рекорден скок на случаите, като във вторник са регистрирани 7 666 нови случая, както и 112 смъртни случая.

Ваксинацията в Бангладеш претърпя крах, след като Индия спря износа на ваксината на AstraZeneca заради рекордния ръст на инфекциите в страната.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    4 31 Отговор
    Така трябва ,и ако беше Тато така щеше да бъде!
  • 2 Така така.......

    27 4 Отговор
    Скоро и у нас ще си покажат истинското лице - и гулагчета и всичко по реда си е запланувано!
  • 3 В Бг.......

    19 1 Отговор
    полицията и жандармите ще загонват в ГУЛАЗИТЕ - затова закриха армията умишлено да не стане като с Чаушеску, взеха си уроците!......
  • 4 Който и да съм

    6 26 Отговор
    Да пратят там нашите антиваксъри, начело с Мангъров! Те ще им разрешат проблема!
  • 5 Covid

    41 5 Отговор
    161 милиона страна, 7600 измислени случаи и военно положение!!! Сигурно ще е за корона вируса. Ако не излезнем да извоюваме свободата си с кръв, край. Скоро и у нас.
  • 6 dfu

    25 2 Отговор
    Тия са 160 милиона, нито заразените, нито починали с положтелен тест са нещо заслужаващо каквито е да е мерки, камо ли военно положение. Чисто и просто използват ковид да укротяват раята.
  • 7 Трябваше......

    15 0 Отговор
    Да остана в САЩ където поне AR 15 можеш да купиш с боеприпаси! Тук и из Европа където населението е тотално беззащитно как точно смятат да се съпротивляват на милитаризирана полиция с автоматично оръжие и бронетехника каквато е ЕС Полицията напоследък?!
  • 8 В НАШИТЕ МОЛОВЕ

    8 1 Отговор
    МАРКОВИ ДРЕХИ ОТ БАНГЛАДЕШ БЪКАНИ С КОРОНА МОЛ ЦИ😬
  • 9 Намирисва ми........

    10 0 Отговор
    Партизани и Ятаци срещу жандарми и полиция в бг получаващи нареждания от ограден с бодлива тел парламент /по копие на американския такъв в момента за защита от "бели екстремисти"/................
  • 10 антиваксър

    22 0 Отговор
    Това го предсказвахме още миналата година, но нискоинтелигентните ни наричаха конспиратори
  • 11 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    2 0 Отговор
    Вече започва същинската част от редуцирането на населението. А Бангладеш си го просят. Площта им е малко по-голяма от на България (1.33 пъти), а населението им е 160+ МИЛИОНА (23 пъти повече от нашето)!