Отидете към основна версия

1 914 12

САЩ с нов рекорд по хоспитализирани деца с COVID

  • сащ-
  • коронавирус-
  • училище-
  • ваксина

Засега на лицата под 12-годишна възраст не е разрешена нито една от наличните ваксини срещу коронавирус

Снимка: shutterstock

Нов рекорд по приети в болница заради усложнения на коронавирус деца поставиха САЩ, съобщи New York Post.

Около 1900 непълнолетни лица са хоспитализирани в момента, според данни на Министерството на здравеопазването към понеделник. Това е и около 2,4% от общите хоспитализации на коронавирус в страната, според "Ройтерс".

Скокът е предимно в щати, регистрирали големи огнища, сред които Тексас, Флорида, Калифорния, Охайо и Джорджия. Това са гъсто населени щати, където ваксинираните с две дози са под 55 процента. Центровете за контрол и превенция на заболяванията все още се надяват на минимум от 70% ваксинирано население.

Засега на лицата под 12-годишна възраст не е разрешена нито една от наличните ваксини срещу COVID-19.

Припомня се, че политиката за носене на маски в училищата е различна за отделните щати и това доведе до конфликт сред властите на национално ниво. Синдикати на учителите подкрепиха маските в училищата. Проучване показа, че 63% от родителите са "за" мярката да се спазва, за да могат учениците да се върнат към присъствено обучение.

Припомняме, че в началото на август стана ясно, че за да преборят новата вълната, САЩ планират поставяне на трета доза ваксина на хората с компрометирана имунна система. Това съобщи тогава главният експерт по инфекциозни болести на страната д-р Антъни Фаучи.

Става дума обаче предимно за възрастните хора, които са 2,7% от популацията, но представляват 44% от новите случаи на коронавирус.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.

Свързани новини