Отидете към основна версия

2 476 6

Протест на преподаватели срещу изискването на ваксинационен сертификат

  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Организиран е протестен митинг пред министерството на образованието в Рим срещу задължението за Зелен пропуск за достъп до училищата и всъщност да се ходи на работа

Снимка: shutterstock

В Италия днес на протест излизат преподаватели и служители в администрацията в сферата на образованието - срещу изискването за представяне на ваксинационен сертификат, за да могат да работят.

Инициативата е на Националния координационен център на учителите и включва ваксинирани и неваксинирани.

Организиран е протестен митинг пред министерството на образованието в Рим срещу задължението за Зелен пропуск за достъп до училищата и всъщност да се ходи на работа.

Протести ще има и в Сицилия и на други места в страната.

Целта е да се предотврати превръщането в закон на декрета, изискващ Зелен пропуск за учебните заведения, което косвено принуждава ваксиниране или непрекъснати тестове, което според организаторите не се подкрепя от никакви клинични и статистически доказателства, отделно се създава напрегнат климат в цялата система.

Поканени за участие са преподаватели и студенти от университетите. От Националния координационния център на учителите ще поискат среща в министерството на образованието.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 21 гласа.

Свързани новини