Last news in Fakti

30 Август, 2021 11:13 1 277 5

И Китай ще слага подсилваща доза ваксина срещу COVID-19 на определени групи

  • китай-
  • ваксина-
  • коронавирус

При редовната ваксинация е установено, че хората с нисък имунитет и тези над 60 години не показват същия подобрен имунитет като групата между 18 и 59 години

И Китай ще слага подсилваща доза ваксина срещу COVID-19 на определени групи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Експерти правят допълнителни проучвания за необходимостта от подсилваща доза ваксина срещу COVID-19 в рамките на шест месеца за всички хора, които са били напълно ваксинирани, съобщиха на пресконференция в петък представители на Националната здравна комисия на Китай, съобщи Радио Китай.

Предвид добрата ситуация в страната, свързана с превенцията на COVID-19, служителите в митници, граничния контрол, изолирани медицински обекти и други здравни институции, които са изложени на висок риск от заразяване в резултат на внасяна на вируса от чужбина, могат да получат подсилваща доза шест месеца след приключване на имунизационния процес, заяви Джън Уейджун, директор на Центъра за развитие на медицинските науки и технологии при Държавната здравна комисия.

При редовната ваксинация е установено, че хората с нисък имунитет и тези над 60 години не показват същия подобрен имунитет като групата между 18 и 59 години, затова на тях също ще им бъде препоръчана подсилваща доза, както и на онези, които работят и учат в чужбина, посочи Джън.

Той каза също, че изследвания на двете основни компании, разработващи ваксини срещу COVID-19 – „Синовак“ и „Синофарм“, са установили, че антителата намаляват след приключване на целия процес по ваксинация в продължение на шест месеца. По думите на Джън Уейджун, „това отговаря на модела на редовните ваксини“ и трета доза след шест месеца е безопасна, както и антителата се увеличават бързо с 15 до 30 пъти на 14-ия ден след поставянето ѝ, но след шест месеца отново ще намалеят.

„Предполагаме, че защитният ефект на подсилващата доза може да бъде увеличен от имуногенността“, добави той.

Джън добави, че ваксините са помогнали за ограничаване на епидемията, като обаче добави, че 95% от хората, страдащи от сериозни заболявания не са се ваксинирали или не са завършили процеса по изграждане на имунитет.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Staromodna

    4 2 Отговор
    Сега Ганю ще почне да дава акъл на китаеца :)

    Коментиран от #4

  • 3 аууу

    1 2 Отговор
    Пророчеството се сбъдна! хората са по силни от отровата и трябва двойна доза, очаквайте скоро и в БГ 2 игли на цената на едно здраве
  • 4 Ганю

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Staromodna":

    Те земат акъл от Узбекистан и да минат на ваксинирани домати.
  • 5 Конаре

    0 0 Отговор
    Китайците, както и останалия свят, още имат фатално остатъчно доверие към западните институции, и им се връзват на логиката. Добре че Китай не масово, а само митничари и граничари ще ги натискат.
    А тази мания да се поддържа непрекъснато астрономическо ниво анти-тела, и в момента в който се успокоят към нормални нива пак да ги активираш с инжекция--това как си преставя човек се отразява на имунната система и организъма. Непрекъснато с инжекция поддържаш чудовищни нива анти-тела в човек. Как се отразява това след няколко години?
    Да видим как работи СПИН:
    "This details of the immune response are very complicated. The main point is that HIV makes the immune system become overactive, producing more and more cells. Over time the immune system loses out. This is why without HIV treatment (ART) your CD4 count drops over time."
    Тоест иммуната система на човек непрекъснато работи в "прегрят режим" докато най-накрая не се срине.
    А сега това го предлагат като бати яката оферта, но не чрез вирус, а чрез редовни инжекции "срещу вирус" имунната ти система непрекъснато да работи на 300%, без почивка.
    Когато тази масова истерия отмине, трябва да има планетарна чистка на всички нива. А ако догодина не отмине, ще трябва нещо да се направи.