Last news in Fakti

30 Август, 2021 10:23 1 691 16

Смесване на ваксини против коронавирус обмислят в Япония

  • ваксина-
  • япония-
  • коронавирус

Междувременно бяха открити примеси в още една партида от ваксините на американската компания "Модерна", доставена на Япония, съобщи сайтът на префектура Окинава

Смесване на ваксини против коронавирус обмислят в Япония - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Японските власти обмислят възможността за смесване на ваксините срещу КОВИД-19 на Астра/Зенека с такива, произведени от други фармацевтични компании в опит да ускорят имунизациите в страната, заяви днес министърът, отговарящ за ваксинациите, Таро Коно, цитиран от Ройтерс, предава БТА.

Япония, която по-рано разчиташе на ваксините на Пфайзер/Бионтех и Модерна, одобри препарата на Астра/Зенека през юли и поръча два милиона дози от него.

"Помолих здравното министерство да излезе със становище за използването на ваксината на Астра/Зенека за първа доза и препарата на Пфайзер или на Модерна за втора", каза пред телевизия "Фуджи" шефът на програмата за имунизации Коно.

Това би могло да ускори ваксинациите, съкращавайки интервала между първата и втората доза при използването на препарата на Астра/Зенека, допълни министърът.

Междувременно бяха открити примеси в още една партида от ваксините на американската компания Модерна, доставена на Япония, съобщи сайтът на префектура Окинава, цитиран от ТАСС.

Посочва се, че в хода на ваксинацията в град Наха (административен център на префектура Окинава) вчера в един от флаконите и в две от спринцовките е било открито някакво черно вещество. След проверка в още една спринцовка са били открити примеси с розов цвят. Общо с ваксини от тази партида са имунизирани близо 400 души, но както се посочва, това е било направено, след като лекарите визуално са се убедили в чистотата на препарата в спринцовките.

Не се съобщава за някакви странични ефекти сред имунизираните с тези ваксини. Заради инцидента ваксинациите в един от имунизационните центрове в Окинава са спрени, отбелязва ТАСС.

По-рано японското здравно министерство съобщи, че изтегля от употреба близо 1,63 милиона дози ваксини на Модерна от три партиди, произведени в Испания, заради наличие на примеси в тях, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Staromodna

    5 14 Отговор
    Сега Ганю ще почне да дава акъл на японеца :)

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Пич

    17 5 Отговор
    Какво ще смесват , непознатите метални частици , които откриха , с 5 G вълните ли...

    Коментиран от #9

  • 3 Майна

    17 3 Отговор
    Председателят на ЗДРАВНИЯ КОМИТЕТ НА ЯПОНИЯ нареди незабавно започване на лечение на вирусното лечение с Евермектин. КАЖЕТЕ ТОВА!

    Коментиран от #14

  • 4 Мислещ

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Staromodna":

    Ами "Ганьо" предупреждаваше постоянно и за "непознатите частици" във ваксините. Ама то една партида било. Ама две. Като с Астра Зенека в началото.
  • 5 Ганю

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Staromodna":

    Давами ний, ма кой да ни слуша ...
    Прусстаци, да са ваксат колкот си щът!
  • 6 ⛷️🏂⛷️

    10 1 Отговор
    "Визуално са се убедили", че няма наноботи, но завсеки случай, ще ги смесят са Астрален шербет за да им се неутрализира въздействието!
  • 7 Лекар далтонист

    3 0 Отговор
    Това розовото май беше светлосиньо.

    Коментиран от #8

  • 8 Пък черното

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Лекар далтонист":

    е металния графен, който се лови от скенерите на летищата, както и от най-обикновен магнит и с който ваксаните се управляват от Бил Гейтс със 5Г и 6Г да му купуват Виндофсите преди да умрат 2022.
    Не се сеща горкия че като умрат всички няма на кого да ги продава.
  • 9 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Това са МАГНИТНИ МЕТАЛНИ ЧАСТИЦИ-ГРАФЕН дето отиват в костния мозък и основно там се натрупват....жална им майка на тези наивните-набодените !!!!

    Коментиран от #16

  • 10 Генчо

    0 1 Отговор
    каза тАААССС някоя друга агенция да го е съобщила?
    тас казва квото кгб им прошепне и квото е угодно на гнома
  • 11 Генчо

    0 2 Отговор
    Анатолий знае да чете само на Руски защото му е трудно да ползва гуглето да му превежда защото не Руско творение а той използва само руска стока
  • 12 Рошко

    5 0 Отговор
    Направо коктейл от ваксини им бийте па който оцелее, да пооредеят и ще спрат да мислят за курилите
  • 13 Denis

    3 0 Отговор
    Правителствата които са загрижени за нашето здраве, са същите които създават илюзията за демокрация, а реално всичко е демагогия.
  • 14 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КЛИМАТ. ЛОКДАУНИ

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Това ще се крие до последно. САМО експерименталните ваксинки са на дневен ред.
  • 15 ДаЗдраПерМа

    3 0 Отговор
    мъ то е ясно какво ще стане, първо да смесят саке и бира ако им хареса на сутринта да продължават напред
  • 16 Още по зле

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    в графена дори няма никакъв метал.
    Той си е въглерод, като месото и въглищата.
    Горките набодени наивници, и от ваксата никва файда нямат!!!