Last news in Fakti

25 Януари, 2020 13:00 3 357 12

Продадоха първия Corvette C8 за $3 млн.

  • chevrolet-
  • corvette-
  • c8-
  • аукцион

През последните години търгът за продажбата на първия производствен модел на нова суперкола за благотворителност се превърна в утвърдена практика, така че не е прекалено изненадващо, че това се случи с първия Chevrolet Corvette C8 на събитие за аукцион на автомобили, организирано от Barrett-Jackson в щата Аризона. Забележителното в случая е цената, за която първият произведен екземпляр бе продаден, а именно 3 милиона долара.

На събитието суперкарът бе представен от представител на "Детройтски детски фонд", както и от изпълнителния директор на General Motors Мери Бара, която първа се качи в яркочервения Corvette C8. Тъй като от GM са дарили колата, благотворителната организация е получила цялата сума от продажбата.

Наддаването е започнало от 200 хиляди долара, но след ожесточена надпревара е достигнало внушителните 3 милиона долара, предложение от собственика на отбор в NASCAR и колекционер на автомобили Рик Хендрик. За сравнение, началната цена на кабрио модела на Chevrolet Corvette C8 с ниво на оборудване 3LT e 78 945 долара.

Въпреки това, той не е получил яркочервения суперкар, който е бил на аукциона. Причината за това е, че този автомобил е бил просто "представителен" на първия произведен Corvette със средно разположен двигател. Истинският суперкар с VIN # 001 ще излезе от фабриката на спортната марка през следващите няколко седмици. Той ще бъде боядисан в черно, с най-високото ниво на оборудване 3LT, Z51 пакет, рекордер за данни за производителността и GT2 седалки.

Ocмaтa гeнeрaция Соrvеttе e oбoрудвaнa c изцялo aлуминиeв aтмocфeрeн 6.2-литрoв V8 двигaтeл c мaкcимaлнa мoщнocт oт 495 к.c. Aгрeгaтът e куплиран oт 8-cтeпeннa aвтoмaтичнa cкoрocтнa кутия c двa cъeдинитeля, a мaкcимaлният въртящият мoмeнт oт 637 Нм ce прeдaвa caмo нa зaднитe кoлeлa. От 0-100 км/ч C8 ускорява за малко под 3 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    11 0 Отговор
    е те тоя е фен
  • 2 Наглец

    22 1 Отговор
    Избиха рибата с този звяр американците.
  • 3 Коmapak

    9 0 Отговор
    Заглавието е подвеждащо. Става дума за благотворителност. С кола или без отваряш портфейла!
  • 4 русский трольчик

    8 6 Отговор
    Ето не можеть б!ьть ! Ето не верно ! Ето являеться империалистическая пропаганда ! В США благотворительность - не существуеть ! Етоть Корветь - тоже не существуеть ! Самая хорошая ,люксозная ,надеждная и б!ьстрая машина в мире - ето русская машина (самь в!ьбирай - Лада ,УАЗ ,ЗАЗ и ... другие нет) ,ето самая ,абсолютная правда - поверьте !

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дългия

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "русский трольчик":

    Нещо си прекалил с дозировката или с водката !
  • 7 ar146ts

    2 6 Отговор
    Ненормалници 3000000 за Корвет. Ха ха ха
  • 8 Японеца

    17 3 Отговор
    Този КОРВЕТ има уникални данни! Най-върхови технологии, слага много спорт кари, в малкия си джоб за цена от60 000$! Немските скъпи боклуци нямат фабрични коли под 3.5сек за от 180 000€!

    Коментиран от #10

  • 9 браво

    16 1 Отговор
    Мдааа ,избиха рибата ! Това е буквално - ценова революция. На цената на обикновено (висок клас) Ауди или БМВ - суперкар !!! Няма еквивалент в световен мащаб за тези пари ,който дори малко да се доближава до техническите и експлоатационните характеристики на ДжиЕм чудовището ,просто супер !!!
  • 10 CL500

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Японеца":

    Не е точно така, ако изхождаш от тази цена. Мерцедес ГТ 63Ес нов може да се намери за под 180К евро, 639 коня и това голямо 4-врато купе ускорява за 3.2 сек до 100. Ясно е, че той е турбиниран, 4х4, но все пак е голяма семейна кола, а не като този малък и значително по-лек спортист. Иначе Корвета си е супер за тая цена.
  • 11 Румпел Щилцхин

    1 0 Отговор
    Ускорението на Corvette 8 не е под три секунди, а малко над четири секунди!!!
  • 12 Човек от Младост

    0 0 Отговор
    КУРвет.