20 Август, 2024 13:08 1 836 15

Защо това Ferrari се продаде за 17 милиона евро?

  • ferrari-
  • 250 gt-
  • продажба-
  • аукцион

От модела са направени само 56 броя

На неотдавнашния търг в Монтерей се разигра знаменателно събитие за ентусиастите и колекционерите на Ferrari. Първото Ferrari 250 GT SWB California Spider на Scaglietti, шаси №1795 GT, бе продадено за зашеметяващите 17 млн. евро, затвърждавайки мястото си на едно от най-ценните Ferrari-та, продавани някога.

Серията 250 има легендарен статут в историята на Ferrari, особено благодарение на доминацията си в състезанията през 50-те години. Калифорнийският вносител Джон фон Нойман представя кабриолетна версия на успешния 250 GT, способна да се справя както със състезателните писти, така и със стандартните пътища. Тази визия се материализира като 250 GT LWB California Spider, лимитирана серия от само 50 бройки.

След това Ferrari конструира следващ модел California Spider, базиран на платформа с по-късо междуосие, в резултат на което общото производство е само 56 екземпляра. Този конкретен автомобил, шаси №1795 GT, има огромно значение като първия произведен от Scaglietti екземпляр.

В допълнение към неговото родословие, #1795 GT служи като изложбен автомобил на Ferrari на автомобилното изложение в Женева през 1960 г. Впоследствие получава черен интериор и е доставен на първия си собственик. Този емблематичен автомобил може да се похвали със собствено състезателно родословие, тъй като преди да попадне в Съединените щати, е преминал през прочути писти като Нюрбургринг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 телеЗРИТЕЛ

    13 13 Отговор
    защото има заблудени които да дават пари на вятъра
  • 2 Аве

    16 10 Отговор
    17 милиона, 17 цента все тая в сервиза на Дунев няма да мине прегледа и еконормите и съответно е опасно за движението и заминава да става на кенчета и кинсерви в Надин!
  • 3 Ха ха ха

    6 7 Отговор
    Защото има идиоти с много пари
  • 4 Реално

    11 2 Отговор
    нито 1 от горните 3-ма коментатори има представа за какво иде реч…за такива возещи се куфари-само градския!!!
  • 5 "Аве" Цезар?????

    2 1 Отговор
    пий си кИнчето от Надин и "карай" играта У телефонО! НЕ МУЧИ!!!!!!!!
  • 6 Никси

    1 3 Отговор
    това вече е простотия , нищо лично за колата класика , но ти да дадеш 17 млн. евро , или си ги откраднал от Държавата си или си некой който не си знае парите Шейх Мильонер , но това е прекалено , я ми дайте на мен 17 млн. евро , я знам какво да си накупим , но не и такива скъпи тенекии , ще си обурудвам децата от-до и ще си оставим пари за спокойни старини във фонд и аз съм човек , мене и един ми е достатъчен зада не се лакомим много , щото на оня свят нищо там не се носи , освен като умрем да ме и мене балсамират като Цар Киро и да ме погребат в Черната 190-ка !!!.

    Коментиран от #7

  • 7 Това тук

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Никси":

    е много различна кола, с много история…. нещо много много различно от която и да е 190-ка/124-ка…. може би някой 300 SL от 50-те или предвоенните състезателни SSK от ерата на Карачиола… във всеки случай не е кола за каране и за гладници като нас…

    Коментиран от #8

  • 8 Никси

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Това тук":

    знам че е доста по различна но не бих дал такава сума крупна дори и олигарх да бях , а ще ги инвестирам в нещо по спецялно от което ще ми е от полза , сега колкото и да е кола , в Америка на разни тръгове и Аукцйони се хвърлят страшни млн. долари , само за едни тенекии сбъркана работа , докато има терикати ще има и балъци !!!.

    Коментиран от #9

  • 9 Тук бъркаш

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Никси":

    това тук са коли и марки покрити със златна история…. технологични еднорози и пионери за времето си, доказали се на пистата… ако ги нямаше тях, много неща нямаше да са така сега… ако ги нямаше такива ценители и колекционери-нямаше да знаем и да има какво да коментираме…. това е история на автомобилостроенето…. имам ли възможност-за миг няма да се замисля… Разбира се, за да далеш такива пари, логично е да имаш уредени и гарантирани активи за поне 20 пъти повече…. не да имаш 20 млн и да дадеш 17 от тях….

    Коментиран от #10

  • 10 Никси

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Тук бъркаш":

    добре , щом имаш пари давай , аз не бих дал дори и да имам , предпочитам за 17млн. евро бих си купил цял автопарк от ретро автомобили и музея в тях , от колкото да дам пари само за една кола , защото това за мен са страшно много пари , а знаеш ли какви още нещо можеш да си купиш , например недвижими имоти , хотели , ресторанти , хранителни магазини , борси ,апартаменти , къщи или пък защо не един или два/три влака с целите композиции , които ще вършат работа и ще ти носят печалба , на фона на едно Бугати което струва 2 млн. лв или Майбах , е мен кво ме кефи това като ще ми бъде един вид ортак на портфейла ми , не мислиш ли , или да вземем например земеделска техника и земя за обработване , асвалтова база , тирове , автобуси , таксита , заощто ще давам хляб на доста хора и семейства , вместо да седна в тая ламрина и да ме мисли народа за поредния кисъл гъ....ар все едно ми пораснали рогове или ми потънали гимиите , това е мойта гледна точка , Бай Ганчо когато се види у пари търчи първо да си купи скъпи играчки и след това се сеща за работата , но тук първо требе да е обратното , работата и след това удоволствието!!!.

    Коментиран от #11

  • 11 Влакова

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Никси":

    композиция-малко трудно! Помисли-това ти написах по-горе! Такова нещо се взима, след като
    си направил вече всички тези неща и си изкарал х 10 пъти най-малко на тези пари….

    Коментиран от #12

  • 12 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Влакова":

    та за 17млн евро не можеш да си купиш 3 влака ?, е колко гимнастики требе още да правиш според тебе за да ги купиш тия влакове , май парите ги имаш за семки , какво е 1млн. евро пък какво е 17 млн евро , 34 млн. лв и с 34млн не можеш да си купиш и влак , е значи сме в много дълбока инфлация на 1000% сигурно или цените са ни збъркани нещо при покупка на независимо какво , аз не ти пиша по горе да купиш всичките тези неща а по единично , то е логично даже и просто няма как да стане щото и тия 17 млн няма да стигнат , требе да си ултра олигарх в държавата и да не си знаеш парите за да станеш един магнат да купиш тези неща , и пак ще ти е трудно защото трябва да ги ръководиш това което на практика няма как да стане , и да сложиш поставени лица на всяко звено , винаги ще си бил ограбен , за това само по единично , или влак или хотел !!!.

    Коментиран от #13

  • 13 Да кажем

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Никси":

    че имам бегла представа колко струваха влаковите композиции на първия частен ЖП превозвач в България...
    Ядовете, разправиите, броя хора по всички звена и другите бизнеси които има - мерси от тези пари, за болестите и нервите, които си е довлякъл...

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Да кажем":

    незнам , който се занимава с тази дейност само той знае какво му е , но винаги трябва да има първи път , готови пари бързо се харчат , но ако имаш акъл и ги инвестираш в нещо дори и в образованието на децата си , след време те ти се изплащат и удвояват и винаги риска требе да е премерен щото унасяш ли се залиташ дълбоко с двата крака в пропастта !!!.
  • 15 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Да кажем":

    незнам , който се занимава с тази дейност само той знае какво му е , но винаги трябва да има първи път , готови пари бързо се харчат , но ако имаш акъл и ги инвестираш в нещо дори и в образованието на децата си , след време те ти се изплащат и удвояват и винаги риска требе да е премерен щото унасяш ли се залиташ дълбоко с двата крака в пропастта !!!.