1 Октомври, 2024 19:48 748 6

Очакват този стар Mercedes да се продаде за над 1 млн. евро

  • mercedes-
  • sl-
  • аукцион

Колата е част от голяма колекция

Очакват този стар Mercedes да се продаде за над 1 млн. евро - 1

Рядък Mercedes-Benz 300 SL Roadster от 1957 г. ще бъде предложен на търга на RM Sotheby's на 26 октомври. Въпреки овехтялото състояние на автомобила се очаква той да бъде продаден за сума между 800 000 и 1 млн. евро.

Автомобилът, който някога е бил собственост на покойния Руди Клайн, е част от по-голяма колекция, продавана от RM Sotheby's. Клайн, германски имигрант, натрупал състоянието си в бизнеса с класически автомобили, е събрал значителна колекция от ретро автомобили.

Този конкретен 300 SL Roadster е търсен модел поради своята рядкост и уникални характеристики. Той е един от едва 30-те екземпляра, оборудвани фабрично с джанти Rudge, и има по-дълъг заден мост с предавателно число 1:3,42. Въпреки че автомобилът се нуждае от реставрация, оригиналните му каросерия, двигател и мостове са непокътнати, което го прави ценен проект за колекционери.

Възстановяването на 300 SL Roadster ще бъде сериозно начинание, но със сигурност е възможно. Каросерията е в сравнително добро състояние, а салонът, макар и влошен, може да бъде възстановен с помощта на оригинални части или заместители.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стар варел

    2 4 Отговор
    Бил е някога кола,
  • 2 ИзбираТела

    4 0 Отговор
    Тук у бегето има един бял в идеално състояние. Собственика даже си го кара по улиците.
  • 3 Никси

    1 1 Отговор
    абе ако му сложат левия фар , решетката и броните , тогава може да му вземат добри пари , но трябва да го приведат в ред , това сега кво е не прилича още на нищо , не се знае и интериора в кво състояние е отвътре , за изгорелите гуми да не говорим за упплътнения и съединения също !!!.
  • 4 СЗО

    2 0 Отговор
    Един съсед пък реставрира Вартбург.
  • 5 тъй шъй

    2 1 Отговор
    Най ми е чудно, че имаше един много тъп български филм от тези години. Та в този соц. филм главният герой- май беше Ст. Данаилов, караше такъв модел МБ. Абсолютно неадекватно за онази действителност. Чудно откъде е попаднал такъв уникално скъп и спортен Мерцедес в мрачната соц. държава и каква му е съдбата. Въобще филмите, особено на соц. България въобще не отразяваха действителността-диаметрално противоположна и мрачна.

    Коментиран от #6

  • 6 Сър Мастър Бейтс

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "тъй шъй":

    Недей да пишеш такива неща. Сега ще излязат поне петима, които ще ти обяснят колко "гот" беше по време на соца.. Шшшт..