26 Юли, 2024 11:41 1 320 4

Chevrolet представи наточения Corvette ZR1 с над 1000 к.с.

  • chevrolet-
  • corvette-
  • zr1

Това е най-мощната американска кола с V8 правена някога

Chevrolet представи наточения Corvette ZR1 с над 1000 к.с. - 1

Chevrolet разтърси света на спортните автомобили с новия Corvette ZR1. С мощност от 1064 конски сили на V8 с два турбокомпресора, това е най-мощният американски сериен автомобил, създаван някога. Новият наточен Corvette ускорява до достигането на максимална скорост от 330 километра в час и изминава разстоянието от четвърт миля за под 10 секунди.

Chevrolet представи наточения Corvette ZR1 с над 1000 к.с.

За да овладее тази монументална мощност, Chevrolet е подсилил осемстепенната трансмисия с двоен съединител, за да гарантира, че тя може да се справи с огромния въртящ момент. Шасито на ZR1 също е претърпяло значителни промени. Агресивният аеродинамичен пакет, включващ елементи като нов капак и покрив от въглеродни влакна, генерира значителна притискаща сила и помагат за олекотената конструкция.

Chevrolet представи наточения Corvette ZR1 с над 1000 к.с.

За да допълни аеродинамичните подобрения, автомобилът се движи с олекотени джанти от въглеродни влакна, обути във високоефективни гуми. В интериора водачите ще намерят познатата среда на Corvette с фокус върху водача. Нова е и карбоново-керамична спирачна система с дискове с размери 400 мм отпред и 390 мм отзад.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Поздравления

    4 0 Отговор
    За Корвет.V8 с две турбини.Неприложима за всекидневието,но кола за хора с бензин в кръвта.
    Адмирации.

    Коментиран от #3

  • 3 Дедо Ви

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Поздравления":

    прав си, но и пари трябват доста не е само до" бензин в кръвта" А и писта по–възможност!
  • 4 Феъруел

    1 0 Отговор
    Това постижение ознаменува краят на една ера 🏁🛢️ и кариерата на големия Тадж Юхтер след 47 години служба. Най-бързата американска серийна кола с ДВГ