Last news in Fakti

22 Февруари, 2011 10:27 10 435 31

АвтоВАЗ ще прави Infiniti

  • автоваз-
  • infiniti-
  • nissan-
  • renault

Руският автомобилен завод АвтоВАЗ ще произвежда цялата гама от автомобили на премиум марката Infiniti. Тази информация дойде от официално съобщение на френско-японския алианс, според което във Волжския завод ще се сглобява голяма част от продукцията на марките Renault, Nissan и Infiniti.

Руското производствотго на Infiniti ще е лимитирано. Плановете са за годишно производство на не повече от 2 400 автомобила от японската премиум марка. Останалото производство ще включва предимно бюджетни автомобили, базирани на платформата B0.

Освен тази продукция АвтоВАЗ ще прави Renault Latitude, Renault Koleos, Nissan Qashqai, Nissan Qashqai +2, а така също и Nissan Pathfinder и неизвестния за българския пазар седан Renault L47. Плановете са до 2012 година да бъдат произведени 1.88 млн автомобила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    18 34 Отговор
    Ах ах ах язък за хубавите коли.Пияните мужици като нищо ще ги пратят на дъното на класациите за качество въпреки хубавите материали.Представям си каква ще е руската сглобка...мале ужас.

    Коментиран от #4, #6, #8

  • 2 realen

    16 11 Отговор
    те японците не са толкова глупави-споко-мина вримето на соца-има ред....

    Коментиран от #3

  • 3 Дошо

    17 11 Отговор

    До коментар #2 от "realen":

    Ми да се надяваме
  • 4 MAZDA

    10 16 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Виж БМВ, къде се произвежда!

    Коментиран от #11

  • 5 eu

    14 22 Отговор
    руснаците ще вдигнат качествоо на боклуците на жълтите джуджета !
  • 6 rraptor

    18 11 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Пияни мужици... ама са настроили най-могъщите машини (всякакви) в света нали бе? Праи сметка ако изтрезнеят :-|

    Коментиран от #12

  • 7 VanKoTo

    3 12 Отговор
    dve dymi - vari se grumni
  • 8 VanKoTo

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    dve dymi - vari se grumni
  • 9 ваЗко

    12 11 Отговор
    До дошо
    Дошо немога да рзбера що за човек си, ти и всички които като чуят за марката лда и си представят "жигулата" от времето на дядо си.Точно тази жигула,която е на 20-30г. представлява една "щайга" , която има твърда возия и др. проблеми нали. Но можеби никой от вас не се е качвал на нова лада примерно след 2000г. Аз за разлика от вас съм. Имах такси лада 110 и мога да кажа че останах повече от доволен от нея. Частите не са скъпи, а и аз почти не съм имал проблеми. Возията беше мека окачването добро комфортна е разхода на гориво е по-восочък около 7-8/100, ноя продадох. А сега мисля за калина.

    Коментиран от #14

  • 10 BatBoiko BatMobila

    23 5 Отговор
    БРАВОООООО на братушките :))))) знаех си, че спирането на ЛАДА не е било напразно :)))))))
  • 11 Дошо

    12 10 Отговор

    До коментар #4 от "MAZDA":

    Ми то БМВ затова е такъв кош!ТИ да не мислиш БМВ за автомобил номер 1?

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Дошо

    10 8 Отговор

    До коментар #6 от "rraptor":

    Тия дето са настроили най-могъщите(каквото и да имаш предвид)машини не са сглобявали ВАЗ.Нали не смяташ, че това са едни и същи хора?

    Коментиран от #16

  • 13 mm

    28 4 Отговор

    До коментар #11 от "Дошо":

    Дошо гледам коментираш често, уж четеш статии, опитваш да се образоваш, но нещо не се получава. Затъпяваш с всеки написан коментар. Инфинити щяло да бъде боклук, защото се произвеждало в Русия, БМВ било кош, немците неможели да правят коли ... Исках да ти задам един въпрос. Ти тъпанар ли си ми кажи само. Като пишеш някакви такива глупости, вземи един път ги подкрепи с някакви факти. Като кажеш, че БМВ е кош покажи някъде нещо написано в тази насока да подкрепиш глупавия си коментар. Като напишеш, че качеството на Инфинити ще спадне, поради факта, че се произвежда в Русия, дай пример с коя не-руска марка се е случило това. Като започнете да пишете такива простотии спирка нямате. Само плачеш, че ти се чупи Аудито, ама май не е от колата с такова задкормилно устройство като теб мисля че и танк ще се чупи. Така сега по темата. Браво на братушките. Много трудно се пробива в производството на автомобили от премиум сегмента. Показали са заложби, че могат да се справят и явно са заслужили доверието на Инфинити. Това със сигурност ще доведе до оптимизиране на разходи и да се надяваме всички по-достъпни цени за нас крайните потребители. Много здраве на всички от мен.
  • 14 MAZDA

    8 9 Отговор

    До коментар #9 от "ваЗко":

    Не се оглеждай за ЛАДА и не се лъжи, че имат някакви достойнства тези автомобили. Возил съм се и в лада 110 и не мога да се сетя да съм виждал по- зле направена кола. Вземи Дачия, според мен, няма да сгрешиш. А, ако можеш да си позволиш нещо по- добро, вземай и забрави за Лада.
  • 15 MAZDA

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "Дошо":

    Даже не се кефя на БМВ, просто новите им коли се правят и в Калининград,Русия и качеството им май не е пострадало от това.
  • 16 rraptor

    10 6 Отговор

    До коментар #12 от "Дошо":

    Тия дето са сглобявали най-могъщите машини са и те руснаци! Като си приоритизират нещо, руснаците го правят топ! От самолети и ракети до подводници и торпеда! Не са решили, не за направили хубави коли! Има време! И тва ще почнат да правят като хората! Няма нужда да казвам че Камаз е най-добрия и качествен камион в света! Той да не е сглобяван от атомни физици случайно! Сглобяване е от същите обикновенни руснаци!
  • 17 111

    10 2 Отговор
    Не знам за инфининито, но руските манекенки около него мога да ги разглобя направо...
  • 18 Morientes

    3 5 Отговор
    Абе какво стана с това Renault Koleos някой не знае ли ??? Иначе браво на братушките, глобализирането на света си казва думата.. И аз нося маратонки Адидас и Найки произведени в Китай, но са под стриктния контрол на германци и американците..
  • 19 НОВОВТО ЖУГУЛИ

    15 8 Отговор
    Ще ви кажа само 1 и то е :
    -Жигули - ти си чудна кола
    Жигули - не те разменям за жена
    Жигули - ти си моята кола
    Жигули - с теб до края на света
  • 20 ваЗко До коментар [#14]

    4 2 Отговор
    Виж ся мазда аз просто си изразих мнениети за лада, и казах че лада 110 е супер като за руско производство мен лично ме кефеше ама от фирмата ми я продадоха (ех тя беше тяхната, но.........). А относно мнението ти за лада калина и аз днес след обед разгледах офертите на дачия от сайта им и ми се сториха изгодни. Ткаче ше почва голямото мислене, но предполагам, че ако си взема дачия тя бързо ще се изплати.

    Коментиран от #21

  • 21 110

    8 8 Отговор

    До коментар #20 от "ваЗко До коментар [#14]":

    Виж сега, аз имам Лада 110 и ако трябва да я сравнявам с Логан, то има доста предимства, та дори и возията. Но сравнението Логан или 110 е доста спорно, все пак и 110 се е произвеждал дълго преди да се пръкне Логана.
    Сега ако трябваше пак да правя избор между Приора и Логан, то избора е Приора. Няма показател по който Логана в момента да е по добър, просто няма по какво - нито цената спрямо окомплетация, нито на топ екстри като за тия коли, нито на цена за поддръжка(която е почти същата като за 110-ка), нито по двигател. Не мисля че има някой които след като се качи и покара и двете коли и с чиста мисъл просто да заяви че Приората не е по-добра. Лошото е че Лада е дотолкова мразена щото е руска та чак дилърите я мразят тука и хич не им пука... Дай му на нашенеца да плюе, пък те колите все повече си се продават, не къде да е, а в Германия... на руския пазар е ясно...
  • 22 docenta

    11 10 Отговор
    Каква лада бе ти луд ли си,не пиши глупости че всички ти се смеят,карахме ги толкова години щото не ни даваха друго,но в условиятя на конкуренция лада умря,добре че от рено се смилиха и сега и правят изкуствено дишане да има како да карат сволачите

    Коментиран от #23

  • 23 110

    8 6 Отговор

    До коментар #22 от "docenta":

    Ха-ха-ха... точно за такива изказвания говорех...
    Толкова са зле Лада че са продали над половин милион коли миналата година от които няколко хиляди в Германия. Отвори немското мобиле и виж колко само настаро се продават 110-ки там...
    Даже повишиха цените наскоро с 4% щото никой не ги купува...
  • 24 gan4u

    6 2 Отговор
    Абе евала им на братушките, аз им се кефя могат да пият и да правят ама явно е въпрос на мотивация. Не е ясно на какво се дължат големите им провали и колосалните им постижения, но имат и от двете няма спор! Хайде наздраве за водка пиещите!!!:-DDD
  • 25 Ghost_town

    7 9 Отговор
    Руснаци и коли = ТРАГЕДИЯ....
  • 26 m1ro

    1 4 Отговор
    ехаа :Д :)
  • 27 m1ro

    1 5 Отговор
    exaaa :)
  • 28 ТРОШАЧА

    8 4 Отговор
    НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!! ( освен ако са само и единствено за руския пазар)
  • 29 Смешника

    6 1 Отговор
    Абе пичове, не ви ли е ясно, че Рено -Нисан са тарикати и ще използват Руската материална база и обучената работна ръка наготово? Или по-точно казано много по-евтино? Само, че и аз се притеснявам за качеството точно на премиум класа на инфинити! Без съмнение Жигули и Лада са много сполучливи модели за своя клас и предназначение, и за своето време... Обаче в заводите ВАЗ никога не е произведено нещо от клас премиум... Така, че явно РЕно-Нисан ще залеят по-непретенциозните пазари с производството си от ВАЗ.
  • 30 ndn

    0 0 Отговор
    koi znae kva baraka 6te izleze mnogo babi hilavo dete 6te stane kopeikite kakvi hubavi si bqha
  • 31 niki

    4 0 Отговор
    nie ko prawim (zawigdame)