Last news in Fakti

29 Август, 2020 13:00 8 781 12

Британските автоджамбази ще бързат да изнесат откраднатите коли преди Брекзит

  • автокражби-
  • великобритания-
  • брекзит
Британските автоджамбази ще бързат да изнесат откраднатите коли преди Брекзит   - 1

Британската технологична фирма за сигурност Hard-Off Security предупреждава местните шофьори за възможността от увеличаване на автокражбите в цялата страна заради последиците от коронавирусната пандемия. Това предаде Motor 1. 

Въпреки че през последните четири месеца кражбите на автомобили във Великобритания са намалели, те започват да се увеличават постепенно, а несигурността около Брекзит и евентуалните по-стриктни контролни мерки по границите будят подозрението, че престъпните организации биха могли да се стремят да изнесат възможно най-много откраднати превозни средства от страната през следващите месеци.

"Това е голям проблем, който ще засегне предимно собствениците на коли. Във време, в което мнозина са съкратени или загрижени за работата си, рязкото нарастване на броя на откраднатите превозни средства ще доведе само до увеличение на застрахователните премии, тъй като по този начин застрахователните компании прехвърлят по-високите разходи и рискове на клиентите“, заяви Марк Чърчард, управляващ директор на Hard-Off Security.

От технологичната компания предупреждават, че собствениците и застрахователите на автомобили с безключов достъп трябва да подготвени и предпазени от хакването (клонирането) на техните дистанционни за отключване. По този метод една кола може да бъде открадната за 10 секунди.

Британските автоджамбази ще бързат да изнесат откраднатите коли преди Брекзит
Източник: Hard-Off Security

Безключовият достъп определено представлява удобство за шофьорите, но превръща кражбата на автомобил в детска игра за специалистите в сферата. За да може да влезе в колата и стартира двигателя, системата за безключов достъп и стартиране излъчва постоянно код (или серия от кодове), които се улавят от вградена антена в автомобила, когато ключът е достатъчно близо до автомобила.

Крадците използват сканиращи устройства, за да засекат кода от дистанционното, дори когато не сте близо до автомобила си. Те просто трябва да се приближат на 5 до 6 метра от него. След това този код се прехвърля към друго устройство, което вече е в близост до колата. Веднага след като кодът бъде повторен, вторият крадец може да влезе, да натисне старт бутона и да потегли.

Един от начините да се предпазите от въпросното клониране на дистанционното ви е системата Key Fob Isolation на Hard-Off Security, която блокира устройствата, използвани от крадците.

През 2019-а в Обединеното кралство са откраднати близо 114 000 превозни средства, а към днешна дата над 50 процента от тях все още не са открити.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    41 7 Отговор
    Бе на кой му трябват тъпите коли с десен волан, че и ще ги крадат :)

    Коментиран от #5, #6

  • 2 112

    29 4 Отговор
    Предполагам.че пласират в Индия.

    Коментиран от #3

  • 3 Един

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "112":

    Не само Индия,а и в Астралия
  • 4 Хипермен

    12 3 Отговор
    Те това е крадене на коли 114 000......тука за 10 -15 вият като линейки и разни охранени милиционери правят угрижени физиономии..
  • 5 wgw

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    На никой не му трябват колите , а частите предполагам
  • 6 РЗС

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Баче на теб мисленето не ти е присъщо, вземи си пий пиенето, остави мисленето на други хора. Кола продадена на части печели поне двойни пари

    Коментиран от #7

  • 7 Случаен

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    Ама и стои четворно по-дълго...

    Коментиран от #8

  • 8 РЗС

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Случаен":

    А продадена на цяло има 4 пъти по-голям шанс да те хванат. Така или иначе колата е крадена, кво ти пука колко ще стоят частите, вода и сол не ти искат. А в същото време имаш постоянен приход на пари. Мисля, че е логично

    Коментиран от #9

  • 9 ДЗС

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "РЗС":

    Страшен приход постоянен имаш...мани бегай

    Коментиран от #10

  • 10 РЗС

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДЗС":

    Ами не бе, те джамбазите никви пари не правят от тия 70 хиляди коли дето не са намерени и то само в ЮК. Нали не сравняваш частите на раздръкания си опел със колите дето се крадат на острова?
  • 11 И кел файда

    0 1 Отговор
    Да изнасят десняците ? Части нещо освен

    Коментиран от #12

  • 12 еми

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "И кел файда":

    Как така най-най-"цивилизованата,прогресивна, демократична " - образец за " колониите" страна мечта за милиони хора да живеят там приказната страна кражбите са толкова високи на автомобилите- въобще за убийствата,изнасилванията,обирите значи са много високи и тя страна "учи" нас как да живеем, какви ценности да имаме и да подражаваме да бъдем като тях.