Last news in Fakti

6 Май, 2013 09:35 6 674 6

Nissan пуска Datsun-а на базата на Lada на 15 юли

  • nissan-
  • datsun-
  • lada

 

В началото на година на пресконференция в Йокохама, посветена на плановете на Nissan стана ясно, че японците ще се завърнат в Южна Африка с бренда Datsun. Впоследствие марката ще започне да се продава в Индия, Индонезия и Русия.
 
Последната информация е, че първоначално с марката Datsun ще се продава нискобюджетен субкомпактен хечбек с пет врати, който ще се прави на базата, на която се произвеждат моделите на Lada - Kalina и Granta.
 
По непотвърдени данни този модел ще бъде представен на 15 юли тази година. Под капака на новия Datsun ще бъде монтиран трицилиндров 1.3-литров бензинов двигател от модела Nissan Micra. Предвид позиционирането на модела в страни, където се търсят предимно бензинови коли, дизелова версия на този етап не се предвижда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivaylo mihaylov

    1 0 Отговор
    Нисан да продава префасонирани лади си е негатив в реномето. Това означава,че очакват силни печалби,за да си жертват името с такива модели.
    Харесвам нисан,но това не е добре за тях.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 skier

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ivaylo mihaylov":

    какво име жертват бе. чети по-внимателно. марката ще е датсун.

    Коментиран от #3

  • 3 ivaylo mihaylov

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "skier":

    Според твоята логика Инфинити не качва реномето на Нисан, Лексус няма общо с Тойота ? Еквивалентно е и положението на евтините брандове,но в негативна посока. Като дигнеш капака на Дачия и на двигателя пише Рено,това има ли връзка с Рено или според теб няма никаква? Ако се происвежда на платформата на Логан ще е добре,но пише, че ще е на руската платформа,което смятам,че ще е в техен ущърб.

    Коментиран от #6

  • 4 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ivaylo mihaylov":

    Нали не забравяш, че Лада остана само като думичка, всичко вътре е на Рено. На Рено е и Нисан. Къде е падението?
  • 5 Име:

    1 0 Отговор
    УЖАС. Дано това никога не се случи. Старите datsun-и са легендарни и дори имат колекционерска стойност. Отвратително....
    Datsun 510 с невероятни успехи за времето си в състезанията :
    http://3.bp.blogspot.com/-aeVbALGJSnM/UGXRCTuuZaI/AAAAAAAAHbc/yQV0hd0YBoc/s1600/datsun_510_simoniz.jpeg
    Един от най-продаваните спортни автомобили Datsun - Nissan 240z
    http://bringatrailer.com/wp-content/uploads/2007/08/1973_Datsun_240Z_with_300ZX_Turbo_Engine_Rear_1.jpg - Класика
    Datsun Fairlady
    http://bringatrailer.com/wp-content/uploads/2008/07/1966_Datsun_SPL311_Fairlady_Roadster_Rear_1.jpg
    помнят се и старите пикапи дето и до днес ги карат в щатите, и още една камара седани, комбита и хечбеци, всичките много здрави, евтини и хубави...
    с 1 дума уникална марка, която ще бъде прецакана с евтини грозни некачествени коли. Едно време поне изглежаха добре и бяха здрави бюджетните коли, а сега на нищо не приличат....
  • 6 Руснака Руския

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ivaylo mihaylov":

    щото ущербения си ти. За пореден път, хора които нито са виждали, нито са карали, нито са притежавали съвременните Лади, тръгват да философстват колко са били скапани. Не се ли осещате, че изостанахте от времето с 15-20 години?