Last news in Fakti

27 Април, 2022 08:16 9 253 13

Mercedes-Benz пусна "баничарката" T-Klasse, която е на базата на... Renault Kangoo

  • mercedes-benz-
  • t-klasse-
  • renault-
  • kangoo

Новият модел на марката получи багажник от 0.52 куб.м.

Mercedes-Benz пусна "баничарката" T-Klasse, която е на базата на... Renault Kangoo - 1

Mercedes-Benz представи нов модел - компактния MPV T-Klasse, построен на базата на Renault Kangoo. Пътническият ван е проектиран специално за любителите на активния начин на живот, които се нуждаят от много място за ежедневните си пътувания. На първия етап на купувачите е предложена петместна модификация с набор от пасивни и активни системи за сигурност, както и собствени технологии на марката.

Mercedes-Benz пусна "баничарката" T-Klasse, която е на базата на... Renault Kangoo

Mercedes-Benz T-Klasse е базиран на платформата на Renault Kangoo, но немският автомобил се различава от донора по каросерията, интериора и оборудването. По отношение на габаритните размери иновацията се доближава до "французина": например, двете коли имат еднакво междуосие - 2 716 милиметра. Засега Mercedes се предлага с пет места, но по-късно към гамата ще бъде добавена и седемместна модификация.

Mercedes-Benz пусна "баничарката" T-Klasse, която е на базата на... Renault Kangoo

Компактният ван на Mercedes получи плъзгащи се врати от двете страни. Автомобилът се предлага с една пета врата стандартно, но срещу заплащане T-Klasse ще получи врата от две части, която може да се заключва на 90-градусова позиция и да се отваря под ъгъл до 180 градуса. Обемът на багажника на модела е половин кубичен метър, а задните седалки могат да се сгъват, образувайки равен под.

Mercedes-Benz пусна "баничарката" T-Klasse, която е на базата на... Renault Kangoo

Интериорът на T-Klasse е завършен с черна изкуствена кожа на седалките, централния подлакътник, таблото и корите на вратите. В „базата“ иновацията получава информационно-развлекателната система MBUX със седем-инчов сензорен екран, електрическа ръчна спирачка, безключов достъп, както и седем въздушни възглавници и множество системи за подпомагане на водача. За пътниците отзад са предвидени сгъваеми маси в облегалките на предните седалки.

Mercedes-Benz пусна "баничарката" T-Klasse, която е на базата на... Renault Kangoo

T-Klasse се предлага с 1.33-литров бензинов двигател, предлаган в две нива на мощност - 102 и 131 конски сили. Предлага се и дизелов мотор с обем 1.5 литра и с мощност 95 или 115 конски сили. Двигателите могат да бъдат сдвоени с шестстепенна механична или седемстепенна роботизирана трансмисия. Най-мощният вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 11.6 секунди. Минималната цена на Mercedes-Benz T-Klasse е 30 000 евро.

Mercedes-Benz пусна "баничарката" T-Klasse, която е на базата на... Renault Kangoo


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не си струва

    36 2 Отговор
    Малко по-шарено отвътре Рено/Дачия.
    Нищо особено.
  • 2 Руси

    20 4 Отговор
    Някак си неубедително представяне. Какво (освен емблемата) ще накара практичният купувач да купи това вместо по-евтиното Kangoo? Рендето е с няколко генерации напред. Тази сега прохожда, тепърва ще се лекуват детските й болести. Засега не. Може би след години, когато реално се докаже.

    Коментиран от #5, #8

  • 3 Потурко

    26 4 Отговор
    Чи то рендето по убау и отпред и отзад и отвътре дори!?! Тези китайчета ептян се бъгнаха в лакомията си да лапат от всичко и да съ във всеки сегмент! Ще последва съдбата на пикапа им със сигурност!
  • 4 Blackthorn

    21 2 Отговор
    Е това е бъдещето на Мерцедес - баничарки. Свиквайте! Аз (и не само аз) обаче винаги ще предпочета баничарка Рено или Пежо.
  • 5 Haha

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Руси":

    Това е втората генерация на рено - мерцедес канго
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 KERS

    8 2 Отговор
    Правят преброяване на шараните. Явно имиджа на марката вече няма значение. Предполагам резултата ще е подобен, на опита им да копират Нисан Навара.
  • 8 hhh

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Руси":

    Това се прави с цел всички коли в една фирма да са от една марка - от майбаха на директорите до бусовете на градинаря. Като цяло това много спъва примерно БМВ и ограничава фирмените клиенти до адвокати, консултанти, банкери и т.н.
  • 9 бай Кольо

    5 0 Отговор
    Мерцедес Ситан си е 100 % Кангоо от 10 години вече ... какво ново пускат ? Ново Канго :)
  • 10 Рибарчето

    4 0 Отговор
    Мога да искажа мнението си ако ми го дадат за един месец да го карам по родните водоеми,иначе моето Пежо баничарка обикновен дизел напълно ме удовлетворява.
  • 11 LexRX

    1 0 Отговор
    Поредната трошлива измислица на марката.
  • 12 kkk

    5 1 Отговор
    Не ви ли писна да лъжете? Новото Рено Канго е де факто обновена Дачия Докер (която "случайно" вече не се продава) - тоест Мерцедеса е зализана Дачия, честито на купилите си "престижна" баничарка...
  • 13 шофйор

    0 0 Отговор
    Смех