Last news in Fakti

25 Март, 2022 15:33 6 098 8

Какво представлява новата Honda за Европа

  • honda-
  • e:ny1

Електромобилът се нарича e:Ny1

Какво представлява новата Honda за Европа - 1

Кросоувърът изглежда ли ви познат? Това е защото вече се продава в Китай и чак сега идва ред на Европа. С този автомобил Honda обяви разширяването на своето "зелено" семейство на Стария континент. Той представлява субкомпактен кросоувър, чийто дебют е насрочен за следващата година.

Какво представлява новата Honda за Европа

Моделът е наречен Honda e:Ny1 Prototype. С него японската компанията показва, че серийната електрическа кола ще предложи „уникална комбинация от производителност, технология и дизайн, с която Honda е известна“ и също така ще бъде „отличен вариант за семейства, които търсят първата си електрическа кола“.

Японският автомобилен производител не разкри подробности за новия SUV, но каза, че скоро той ще бъде придружен и от все още неназован хибриден SUV от C-сегмента (според съобщенията, това ще бъде американската версия на HR-V) и ново поколение CR-V, което ще се предлага с няколко вида хибридни силови трактове.

Какво представлява новата Honda за Европа

Дума от Том Гарднър, старши вицепрезидент, Honda Motor Europe казва: "Вече сме на път с плановете си за по-нататъшно разширяване на нашата гама от електрически и хибридни превозни средства. Новите модели, които ще представим през 2023 година, ще поставят курса за следващото поколение на автомобилите Honda, като същевременно запазват вълнуващата производителност, комфорт и изключителна практичност, която очакват нашите клиенти."

Разглеждайки снимките на e:Ny1 Prototype, можем да заключим, че екстериорът изглежда познат на мнозина. И това е вярно, защото моделът е електрическа версия на европейския кросоувър Honda HR-V. Като електромобил се продава в Китай под името e:NS1 (Dongfeng Honda) и e:NP1 (GAC Honda).

Какво представлява новата Honda за Европа

Силовата установка на кросоувърите Honda за Китай се състои от един електромотор на предната ос, който произвежда мощност от 204 конски сили. Максималната скорост е ограничена на 150 км/ч, а капацитетът на батерията е 68.8 kWh, което позволява автономен пробег от около 510 километра по метода CLTC.

Почти със сигурност можем да кажем, че европейският прототип на Honda e:Ny1 ще получи компоненти и възли от моделите за Киотай e:NS1 и e:NP1, но все още няма официална информация за това.

Какво представлява новата Honda за Европа


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jap

    11 1 Отговор
    Концепцията и дизайна са отлични но цената едва ли ще е ниска.
  • 2 Антон

    3 14 Отговор
    Поредното азиатско дърво

    Коментиран от #3

  • 3 Потурко

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    Друго си е Преоблеченото Ауди = Порше нали?!?

    Коментиран от #5

  • 4 плавен

    5 5 Отговор
    Крайно време е да се приключи със SUV автомобилите
  • 5 Антон

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Потурко":

    Пожелавам ти да подкараш Порше от магазина. Тогава ще разбереш дали е преоблечено ауди и защо азиатските коли не стават.

    Коментиран от #7

  • 6 6A13TT

    3 2 Отговор
    Доста безлична
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Японеца

    4 1 Отговор
    Разликата е че ние си караме японките, а някои си мечтаят в голфа, опс аудито!