Last news in Fakti

25 Април, 2022 10:53 4 570 5

Нова марка автомобили: запознайте се с Indi и с тяхната първа кола

  • електромобили-
  • нова марка-
  • indy ev

Стартъпът Independent Electric Vehicles (Indi EV) обяви плановете си да се превърне в „следващата Tesla“

Нова марка автомобили: запознайте се с Indi и с тяхната първа кола - 1

Интересното е, че компанията Independent Electric Vehicles е основана още през 2017 година, но тя представи първата си кола едва на автомобилното изложение в Ню Йорк през 2022-а. Новата марка планира да започне да произвежда автомобили много скоро. От компанията обещават, че електрическата кола, наречена One EV, ще дойде при първите купувачи още през 2023 г. (а поръчки вече се приемат). В Европа моделът също ще се появи, но, както заявяват от марката: „малко по-късно“.

Нова марка автомобили: запознайте се с Indi и с тяхната първа кола

Все още обаче не е ясно къде Indi EV ще произвежда колите си - за пълноценно серийно производство е необходима голяма фабрика. Има малко информация и за самия автомобил: например, дори на официалния уебсайт на Indi EV не можете да намерите данни за размерите на One EV. Но, очевидно, дължината на автомобила ще бъде около 4.8 м, тоест ще се конкурира с Tesla Model Y. Но от друга страна, компанията вече обяви, че One EV ще се предлага в две версии.

Нова марка автомобили: запознайте се с Indi и с тяхната първа кола

Базовата ще бъде Indi One EV Standard, едномоторен кросоувър със задно предаване, който ще е с мощност 278 к.с. Тази кола ще ускорява от от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди. Ще има батерия с капацитет 75 kWh, достатъчни за автономен пробег от 370 км. Моделът Indi One Premium ще получи два двигателя, които ще са със системна мощност 474 ​​к.с., система за задвижване на всички колела и 95 kWh батерия, която трябва да е достатъчна за 480 км пробег. До 100 км/ч такъв автомобил ще ускорява за 4.2 секунди.

Нова марка автомобили: запознайте се с Indi и с тяхната първа кола

Освен това Premium версията трябва да разполага с някакъв „особено мощен компютър“, наречен Vehicle Integrated Computer (VIC), благодарение на който ще се осигури постоянен достъп до интернет, видео стрийминг, автопилот и т.н. „Вярваме, че в бъдеще възможностите на електрическите превозни средства ще се измерват с процесорна мощност, отколкото с мощност на двигателя“, каза главният дизайнер Андре Хъдсън. Между другото, цените вече са обявени. Indi One EV Standard ще струва $45 000, а премиум версията с два двигателя - 63 800 долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    17 6 Отговор
    Голямо усилие трябва , ,а да се създаде толкова грозно нещо !

    Коментиран от #3

  • 2 Госあ

    14 2 Отговор
    Таблото не е от пералня, а от смартфон, нали?
  • 3 Просто питам

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Кой стои зад проекта? Някой от кликата на Клаус Шваб за Великото Нулиране и медийната Цензура? Гледам, че се опитват да ударят Илон, понеже не им играе по свирката.
  • 4 оня с коня

    7 7 Отговор
    Аз тва нещо немо го карам-Екраните ли да гледам,пътя ли,Двигатела ли да слушам,няма и лост за скоростите...
  • 5 Именит

    4 1 Отговор
    Ква Тесла ги гони тея, с копие на BMW i3 ще гонят Тесла, смях!