Last news in Fakti

5 Юни, 2022 10:31 17 356 12

Световни премиери в София, сериен суперкар от Mercedes и разтегнат Land Rover Defender: авто акцентите от седмицата

  • автосалон-
  • mercedes-benz-
  • toyota-
  • renault-
  • bmw-
  • автомобилен салон софия 2022

Пет топ истории от изминалата седмица

Световни премиери в София, сериен суперкар от Mercedes и разтегнат Land Rover Defender: авто акцентите от седмицата - 1

От тази колекция ще научите за петте най-значими автомобилни новини от изминалата седмица. Става дума за открилият се вчера автомобилен салон в столицата, за следващото поколение на кросоувъра Mercedes-Benz GLC, за бъдещите BMW X1 и iX1, за серийният Mercedes-AMG One и за Land Rover Defender във версия 130.

Автомобилен салон София 2022 - 14 ексклузивни преиери

Световни премиери в София, сериен суперкар от Mercedes и разтегнат Land Rover Defender: авто акцентите от седмицата


Главното събитие за нас, а и за цяла Европа е откриването на софийския автосалон. Това е първото такова изложение за годината на Стария континент и поради тази причина посетителите на салона ще станат свидетели на цели 14 световни премиери. По азбучен ред премиерите са: Citroen C5 X, DS 9, KIA Niro, Mazda CX-60, Mercedes SL, Mercedes EQE, Opel Astra, Renault Megane E-TECH, Renault Austral, SsangYong Korando e-Motion, Skoda Enyaq Coupe RS iV, Subaru Solterra, Toyota bZ4X, Volkswagen ID.5 GTX, Volvo C40 Electric. Всичко най-интересно от "Автомобилен салон София 2022" ви показваме ексклузивно във нашите четири видеа.

Mercedes-Benz GLC смени поколението: вече само електрифицирани версии

Световни премиери в София, сериен суперкар от Mercedes и разтегнат Land Rover Defender: авто акцентите от седмицата


Mercedes-Benz GLC се появи за първи път на пазара през 2015 г., премина през планирана актуализация през 2019 година, а сега дойде време за смяна на поколението. Революционни решения не трябва да се очакват: моделът вече се продава добре (по популярност той надминава дори C-класата), така че автомобилният производител не експериментира с дизайна. Но GLC преминава към електрифицирани инсталации - в гамата няма двигател с вътрешно горене без ел. надстройка. Най-забележимата промяна във външния дизайн са фаровете, които са се "слели" с радиаторната решетка.

BMW представи новия X1 и неговия електрически аналог iX1

Световни премиери в София, сериен суперкар от Mercedes и разтегнат Land Rover Defender: авто акцентите от седмицата


BMW представи ново поколение на кросоувъра X1. Иновацията е по-голяма от своя предшественик, а също така получи няколко нови дизайнерски решения, като същевременно запази корпоративната идентичност на марката. Двигателната гама на модела включва четири агрегата. Освен това баварската марка представи компактния електрически кросоувър iX1, който ще се предлага само в една версия. Една от основните характеристики на 9X1 е възможността за безплатно зареждане на батерията, която ще получат всички европейски купувачи на електрическия автомобил. Външно кросоувърът впечатлява с маркова радиаторна решетка, която е с по-квадратна форма.

Сериен Mercedes-AMG One - пет двигателя и ускорение до сто за 2.9 секунди

Световни премиери в София, сериен суперкар от Mercedes и разтегнат Land Rover Defender: авто акцентите от седмицата


Mercedes-Benz най-накрая представи серийната версия на суперхибрида Mercedes-AMG One. Усъвършенстването на автомобила отне няколко години, имаше трудности с адаптирането на силовия тракт от болида от Формула 1, но сега всичко това е в миналото. AMG One запазва турбошестака с обем 1.6 литра и четирите електромотора, активното окачване и активния аеродинамичен комплекс. Всичките 275 коли бяха разпродадени преди няколко години, така че представянето на двувратата суперкола беше само формалност. Всеки от 275 AMG One е персонализиран с цветови схеми, тапицерия и други. Цената на хиперколата започва от 2.27 милиона евро.

Най-големият Land Rover Defender дебютира без V8

Световни премиери в София, сериен суперкар от Mercedes и разтегнат Land Rover Defender: авто акцентите от седмицата


Land Rover официално представи най-големия Defender в гамата: моделът получи индекс 130, богато стандартно оборудване, осем места (2 + 3 + 3) и няколко опции на двигателя, но без V8. Противно на очакванията, V-образният осмак не е деклариран. Поръчките вече са отворени: например в САЩ цените започват от 68 хиляди долара, тоест новостта е с почти 18 хиляди долара по-скъпа от Defender 110. Версията с префикс 130 се различава главно по броя на седалките (на три реда могат да се настанят осем души), широка гама от стандартно оборудване и изключителни опции.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    7 4 Отговор
    Ей, пичовете от мобиле са опасна работа, на видеата се вижда как специално за тях свалят покривалата на премиерите и после хайде отново ги завиват. И аз ходих в петък до автосалона, та ви разказвам от първо лице, ама преди официалната премиера не искаха да показват нищо, освен на Радо Славчев, ама покрай него и аз ги видях "предпремиерно" :):):) Иначе виртуалната обиколка се е получила добре - поздравления.

    Коментиран от #8

  • 2 Име

    5 3 Отговор
    Интересна компилацийка, за онези, които не четат редовно, а искат да научат всичко най-интересно веднъж в седмицата. Това ако се превърне в практика ще е добре
  • 3 Някой знае ли

    5 2 Отговор
    Това AMG One има ли го на изложението?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Прочети материала

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Някой знае ли":

    и ще разбереш
  • 5 Бангеев

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Някой знае ли":

    Не, няма го. В четирите видеа на мобиле е показано всичко, което присъства на салона - изгледай ги и ще се ориентираш дали има нужда да ходиш или не.
  • 6 ееее

    4 3 Отговор
    Defender-а е номер 1 в класацията по грозотия. Дизайнера трябва да го утрепят с камъни....
  • 7 Селска история

    8 4 Отговор
    Много селяни има и това изложение неможе да ги изкараш от колите.
  • 8 МаКаТа

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Е много ясно, че за него ще ги отварят - ФБ страницата на мобиле е огромна, сайтовете мобиле и факти също се четат ултра яко - всеки иска там да му се покаже колата. Ти не виждаш ли, че Славчев тества всички нови модели първи. Те големите специализирани издания у нас не са много.
  • 9 така е

    9 0 Отговор
    Има голям смисъл от такива автосалони.Но отново старите номера от зората на автосалоните-заключен автомобил защото е продаден.Попитах как е възможно такава идиотщина,за какво идвам.От щанда на Хонда,младежът ми обясни ,че не съм възпитан, защото използвам лоши думи.Идиотщина продължавам да смятам,че е най-мекото определение на положението.Най-малко 2 Хонди H-RV си останаха заключени.И на други марки масови модели бяха заключени.

    Коментиран от #12

  • 10 Остарял

    12 0 Отговор
    съм вече не ме впечатляват колите - средство за придвижване
  • 11 Кольо,

    6 4 Отговор
    Да ви пик@м на колите, целият свят отива на кино те тенекии ламарини и пластмаси показват на ненормални цени.....
  • 12 Хах

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "така е":

    Прав си, да не говорим как 90% от марките не предлагаха тест драйв събота и неделя