Last news in Fakti

15 Август, 2022 11:43 3 824 4

Great Wall навлиза на пазара в Западна Европа до края на годината

  • great wall-
  • европа

Първи на пазара ще стъпи електрическият автомобил Ora Funky Cat

Great Wall навлиза на пазара в Западна Европа до края на годината - 1

Китайските автомобилни производители бавно, но сигурно започват да превземат западните пазари. Great Wall също се подготвя за дебюта си в Западна Европа, въпреки че формално корпорацията присъства на Стария континент с продажби у нас и в Италия.

GWM обаче се стреми да се премести още по-на запад и вече обедини усилията си с дилърската мрежа на Emil Frey, която има над 700 точки за продажба, разпространени в континентална Европа. Същата тази дилърска мрежа се очаква да поеме у нас и продажбите на Renault, Dacia и Nissan.

Great Wall навлиза на пазара в Западна Европа до края на годината
Ora Cat 1

GWM ще стартира в Германия, където марките Ora и Wey ще се продават от четвъртото тримесечие на 2022 г. Досега са обявени два модела: електрическият хечбек Ora Cat 1 (който ще бъде известен като Funky Cat на някои пазари) и хибридният SUV Wey Coffee 01 (Wey Mocha в Китай).

Great Wall навлиза на пазара в Западна Европа до края на годината
Wey Coffee 01

Засега плановете за други страни не са разкрити, но вече е известно, че GWM може да дебютира в Обединеното кралство и Франция, има слухове за началото на продажби и в Скандинавия. Ако вземем предвид опита на други китайски марки, можем да предположим, че електрическите автомобили Ora със сигурност трябва да се появят и в Норвегия.

За GWM е изключително важно да започне работа с вече съществуваща дилърска мрежа, тъй като това ще позволи на китайската корпорация да получи достъп до всички дилърски центрове на Emil Frey наведнъж, без да се налага да формира собствена мрежа. Освен предстоящото навлизане на пазара у нас с Renault, Dacia и Nissan, дилърската мрежа Emil Frey, продава Toyota , Hyundai и Mitsubishi в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Край

    4 5 Отговор
    Хибридната им джипка се казвала Wey Mocha. С тая Моча трудно ще побият по нашия край.
  • 2 Гост

    13 1 Отговор
    Кръстоската между костенурка и Alpine е симпатична
  • 3 Абв

    10 2 Отговор
    Ако ги и сглобяваха в България. Нямаше да сме само на субсидия
  • 4 6789

    8 9 Отговор
    Поредната прокомунистическа пропаганда.😂😂😂
    Китай превзема пазара, кой пазар. Те нямат продажби в Европа, не могат да покрият краш тестовете. Та колко коли са продали превземачите на пазари и покорителите на Европа???? 🤣🤣🤣