Last news in Fakti

30 Май, 2022 17:14 4 867 2

Great Wall пуска луксозна марка автомобили на водород

  • great wall-
  • haval-
  • tank-
  • wey-
  • ora

Заради пандемията от коронавирус премиерата на новата марка беше отложена за края на 2022 г.

Great Wall пуска луксозна марка автомобили на водород - 1

Изданието CLS, позовавайки се на собствени източници, съобщава, че Great Wall ще обяви пускането на новия си подбранд до края на тази година, под който на пазара ще се продават премиум автомобили задвижвани от водород. Първоначално пускането на новата марка беше планирано за второто тримесечие на 2022 г., но пандемията от коронавирус внесе корекции в графика на китайския концерн. Марката ще стане част от обширното портфолио на Great Wall, което вече включва Haval, Ora, Wey, Tank и други.

Още миналата година Great Wall Motor обяви, че ще инвестира три милиарда юана за три години в изследванията и разработването на превозни средства с водородни горивни клетки (FCEV) и „до 2025 г. ще бъде сред първите три компании, произвеждащи такива превозни средства" В проекта ще бъдат включени специалисти от Европа, Япония и САЩ.

Предполага се, че бъдещите водородни превозни средства ще използват платформата LEMON, която е позната от моделите Haval Jolion и H6: тя е предназначена не само за автомобили с традиционни двигатели с вътрешно горене, но също така е подходяща за хибридни системи, електрическо задвижване или водородни горивни клетки. Според неофициални данни върховота мощност на бъдещите автомобили с водород ще бъде 217 конски сили, въпреки че Great Wall потенциално може да разработи и по-мощни модели.

Great Wall вече има профилирани подмарки - Wey и Haval (за масови кросоувъри), Ora (електрически автомобили), Tank (джипове със задвижване на всички колела), както и сравнително новият Saloon, който ще се фокусира върху премиум електрически автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ситрошен

    4 12 Отговор
    Ехахахха , това прилича на тоя новия червения Москвич и картинките му из нета .. Рашките вече и от другите комунисти крадат ХАХАХАХА край няма..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.