Last news in Fakti

21 Август, 2022 13:15 6 699 7

Да си припомним: Как да подновим салона на колата?

  • седалки-
  • салон-
  • съвети-
  • калъфи

Цялостно решение е да се сменят седалките, или да се претапицират, но и в двата случая това е скъпо удоволствие

Да си припомним: Как да подновим салона на колата? - 1

Уви, интериорът на колата има тенденция да се износва. И ако не се грижите за него, то процесът ще стане необратим - нито химия, нито нови детайли ще помогнат да се възстанови. Сега ви припомняме за един много по-евтин и бърз начин да върнете часовника назад и отново да се возите в чист и спретнат салон.

Плат, кожа или велур - няма значение, все едно, един ден седалката ще се превърне в мръсен и разкъсан парцал, седенето на което е едновременно неприятно и срамно. А да качиш пътник - още повече. Ако го почиствате всяка седмица, без да пестите от препарати, тогава интериорът ще издържи най-малко 10 години.

Но кой, кажете ми, прави основно почистване в колата си всяка седмица? В най-добрия случай - посещение на автомивката, в най-лошия - веднъж на два месеца с прахосмукачка, но така интериорът на всяка кола остарява ден след ден. Припомняме ви едно цялостно решение, което не е скъпо и беше много популярно преди години, а сега не всички се сещат за него, макар продуктите, които се предлагат на пазара да са далеч по-качествени.

Да си припомним: Как да подновим салона на колата?

Иначе най-доброто решение е да се сменят седалките, или да се претапицират, но и в двата случая това е скъпо удоволствие. Най-евтиният и практичен вариант са калъфите. Днес има много фирми, които ги шият за точно определен модел и напълно решават проблема с „уморения“ интериор.

За да паснат идеално на вашите седалки обаче, освен избор на качествен продукт, трябва да отделите и известно време за монтирането. Най- добре е да разглобите седалките, да ги извадите от автомобила и тогава върху тях да поставите въпросните калъфи. Продуктите, направени за конкретен модел, трябва да се опънат добре за да прилепнат плътно, като това става с фиксиране под седалката, така че дърпате и опъвате, докато паснат идеално.

Да си припомним: Как да подновим салона на колата?

След това монтирате седалките отново, като по-удобно е да започнете от задния ред. Цялата работа ще отнеме около 3-4 часа, ако правите това за първи път. Преди обаче да направите това, трябва да се уверите, че продуктът е качествен. Няма смисъл да купувате парцали за стотинки, които след няколко месеца ще бъдат за боклука и ще трябва да повторите процедурата отново.

Висококачествените модели прилягат много добре върху старите кресла и ще издържат доста дълго време , като напълно ще изпълнят задачата си. А продажната цена на колата, ако се стигне дотам, ще бъде вдигната сериозно.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    22 5 Отговор
    Тея калъфи са пълна тъпотия

    Коментиран от #2

  • 2 Riko

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Не си прав - статията е хубава, защото ние помним едновремешните калъфи, а сега има такива, които не можеш да пазнаеш, че не оригинална тапицерия, но наистина трябва да си поиграеш с опъването им.
  • 3 Майката

    11 2 Отговор
    му е претапецирване. Полукожен салон, естествена кожа на лицевите части и екокожа по долните и гърба (и оригиналния беше така), плюс плата преди две години-600 лв.

    Коментиран от #5

  • 4 Тези ,,ценни" съвети...

    9 0 Отговор
    ...ми напомнят на един друг много ,,ценен съвет"...!
    Преди да клекнете на тоалетната чиния-да си свалите...гащите...!
  • 5 Кажи къде тва?!

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Майката":

    Не се притеснявай,че едва ли не е реклама...!

    Коментиран от #7

  • 6 Българин

    5 1 Отговор
    Аз винаги съм слагал калъфи на седалките на моите коли.Резултатът е ,че и след години седалките изглеждат като нови.Според мен си струва това начинание.
  • 7 Майката

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кажи къде тва?!":

    Асеновград, сервиз СБА, тапицер Емил.