Last news in Fakti

25 Август, 2022 11:46 12 720 8

Пет съвета за това, как да запазите блясъка на хромираните части по автомобила

  • съвети-
  • хром-
  • хромирани елементи по колата-
  • грижи

Хромираните части на колата придават лукс, но за тях трябва да се полагат грижи

Пет съвета за това, как да запазите блясъка на хромираните части по автомобила - 1

Продължаваме поредицата от т.нар. авто трикове, с които с немного средства можете да поддържате автомобила си в отлично състояние. Този път темата засяга хромираните части по екстериора на автомобила.

Хромираните части на кола или мотоциклет със сигурност изглеждат привлекателни и скъпи. Те се монтират от производителите с една единствена цел - да придават лукс на превозното средство.

Но те ще си вършат работата само при едно условие - ако за тях се полагат подходящи грижи. Ако това не се случи, тогава тези части бързо губят първоначалния си блясък и само развалят външния вид на автомобила. Какво да направите, за да не се случи това?

Пет съвета за това, как да запазите блясъка на хромираните части по автомобила

– Избягвайте да почиствате хромирани части със суха кърпа или гъба. По-добре е това да става с мокър и чист парцал, а в идеалния случай напоен със сапунена вода. Не забравяйте да правите тази процедура редовно.

– Никога не използвайте абразивни препарати. Също така, не използвайте силно водно налягане, това също може да повреди повърхността на хромирания детайл и той да загуби блясъка си.

Пет съвета за това, как да запазите блясъка на хромираните части по автомобила

– Хромираните повърхности не понасят резки температурни промени. Затова след измиване се опитайте да поставите колата на сянка. А за зимата се погрижете да ги намажете със специални продукти на маслена основа, които ще предпазят хромираните части от силните студове.

– Ако трябва да обезмаслите хромирана част, избършете незабавно след това с влажна гъба или кърпа, за да отстраните разтворителя.

– Ако хромираната повърхност е засегната от ръжда, тази област трябва внимателно да се шлайфа. Също така, за да подобрите външния вид на хромираните части, трябва да използвате специални пасти и лакове, те ще ви помогнат да скриете несъвършенствата.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    1 2 Отговор
    може би трябва да е "я"
  • 2 стана

    1 2 Отговор
    по-лошо
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 не се

    7 3 Отговор
    Хабете, скоро сиф ще забрани на всички да притежават коли, просто си яжте насекомите и навеждайте глави.
  • 5 Японеца

    3 1 Отговор
    Не мога да повярвам автора какви ги пише! А пишеше истински статии! Откога хром-никела го завиваме зимата и го държим на сянка лятото! В Калифорния какво правим, а в Сибир?

    Коментиран от #6

  • 6 Име

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Японеца":

    Искаш да го пазиш смъртност съветите ако не прави каквото знаеш статията е супер

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Трифонов

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Име":

    Брат, нищо не разбрах!