22 Август, 2022 10:22 7 023 9

Toyota представи евтин Yaris седан

  • toyota-
  • yaris-
  • седан-
  • ativ
Toyota представи евтин Yaris седан - 1

Новият седан Ativ се присъедини към гамата на Toyota Yaris. Бюджетният модел ще бъде пуснат в продажба до края на годината на цена от 15 000 до 19 400 долара. Това се съобщава на официалния сайт на Toyota.

Toyota представи евтин Yaris седан

Новата Toyota Yaris Ativ е разработена в сътрудничество с Daihatsu. Седанът е изграден върху опростена версия на платформата TNGA, която се използва и от хечбека Toyota Yaris. Колата е значително по-голяма от своите "братя и сестри" от семейство Yaris. Размерите на Toyota Yaris Ativ са:

Дължина - 4425 мм
Широчина - 1740 мм
Височина - 1480 мм
Междуосие - 2620 мм

Освен това версията с четири врати е поразително различна като дизайн. Има скатен дъговиден покрив и релефни страни. Предната част е направена в духа на по-старата Toyota Corolla: широката радиаторна решетка е съчетана с удължени диодни фарове.

Toyota представи евтин Yaris седан

В салона има цифров инструментален панел, а за управлението на инфоразлекателната система отговаря голям 8- или 9-инчов сензорен екран (в зависимост от версията). Обемът на багажника е 476 литра.

Toyota представи евтин Yaris седан

Седанът Toyota Yaris Ativ получава и безключов достъп, ESP, 6 въздушни възглавници и климатик. Топ версията добавя кожен салон, климатроник, камера за задно виждане и адаптивен круиз контрол. В допълнение, най-скъпата версия осигурява автоматично спиране, контрол на маркировката и "слепите" зони.

Toyota представи евтин Yaris седан

Новата Toyota Yaris Ativ дебютира с 1.2-литров бензинов двигател с мощност 94 к.с., който изразходва средно 4.3 л/100 км. По-късно ще бъде добавена и още по-икономична хибридна модификация със 116 к.с. Всички версии са оборудвани с вариаторна скоростна кутия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шумахер

    8 21 Отговор
    Няма по здрави коли от немските дараци !!!

    Коментиран от #4

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 1 Отговор
    С 4.42м си е направи малка Корола , а не голям Ярис ❗
  • 3 Гого

    6 19 Отговор
    Индийците да си ги карат със здраве
  • 4 Вълк

    23 5 Отговор

    До коментар #1 от "шумахер":

    Има - японските.

    Коментиран от #9

  • 5 Малко сте заблавили да напишете

    11 0 Отговор
    Малко сте заблавили да напишете че става въпрос само за САЩ. Там винаги е имало Ярис седан
  • 6 Димитров

    5 0 Отговор
    Здравейте. Може ли да споделите дали ще я има и в Европа?
  • 7 Така

    8 0 Отговор
    Няма да се продава в Европа. Ние сме голямата работа и под 200-300 кс не смятаме, че е автомобил-включително и аз.Като си спомня, че преди 5 години Корола1.3 100кс бяла,нова струваше 24хил. лева,доста промени настъпиха в този бранш.Какво ли предстои.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.