Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 18:54 20 880 6

Toyota създаде още една марка автомобили

  • toyota-
  • crown
Toyota създаде още една марка автомобили - 1

Toyota Motor отдели името Crown в отделна марка, но към момента - само за китайския пазар. Както беше съобщено, новата марка ще бъде разработена в партньорство с FAW Group. Под нея на пазара ще излязат модели от средния ценови сегмент. По-специално семейството на Toyota Crown от 16-то поколение (S235), което включва седан, комби, спортен кросоувър и крос седан. Представянето на последния се състоя през юли тази година.

В каталога на новата марка ще присъстват още кросоувърът Toyota Crown Kluger в модификацията Highlander и миниванът Toyota Crown Vellfire във версия Alphard. И двата модела се произвеждат от 2021г. Производството на адаптираната за Китай версия на крос-седана Crown SportCross ще бъде установено в съоръженията на съвместното предприятие FAW-Toyota. На местния пазар първата кола от новата марка ще се предлага със силов тракт, който работи по схемата "паралелен хибрид".

Предвиждат се две версии на агрегата - с 249 и 350 к.с. В първия случай силовият трякт се състои от 2.5-литров бензинов "атмосферен двигател", два електрически мотора и електромеханичен вариатор. Във втория - бензинов двигател с турбокомпресор с обем 2.4 литра, два електрически мотора и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Ще бъде създадена и отделна мрежа от автосалони за продажба на колите от новата марка. До края на 2022 г. те ще бъдат 12, а след три години - 40 различни модела.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    24 13 Отговор
    Както винаги съм писал, връзките между Китай и Япония са толкова големи, че краварите ако си мислят че за шепа пуканки японците ще се бият с Китай, са в голяма грешка.

    Коментиран от #6

  • 2 Факт

    37 5 Отговор
    Някой ако си мисли че Тойота или Хонда не могат да се справят с електрификацията е в гоояма грешка.Ще дмажат и теслъ и фв и бмв и мерведес по всяко време когато решат

    Коментиран от #4, #5

  • 3 мъск сила

    8 2 Отговор
    ДВГ ще властва на пазара още дъъъъъъълго.
  • 4 Ами успех в живота

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Дано за догодина да продадат повече електромобили от Тесла и да я фалират най-накрая.
  • 5 Фактически могат

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Ама както казваш, едно е да можеш, друго е да искаш и съвсем трето да го направиш.

    А времето си тече и ще стане като онзи дядо, дето го пита ли дали харесва 40-годишни жени, а той отговорил - като бях млад можех, ама не исках, сега искам ама не мога.
  • 6 Русофоб Антисемит

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Знаеш ли колко пъти са го правили?! И повярвай ми не чакат някой да ги "подведе". Само съжалявам, че докато бях в Хонг Конг не успях да посетя Япония.. Ако върха на азиатците са японците то веднага след тях са хинг конг и тайван(не мога да установя къде точно да поставя корейците)