12 Декември, 2022 12:22 14 679 6

Началото на края: BMW започна производството на последната нехибридна "емка"

  • bmw-
  • m2-
  • производство
Началото на края: BMW започна производството на последната нехибридна "емка" - 1

Започна производството на последната нехибридна "емка" на BMW - купето с индекс M2 от второ поколение влезе на поточната линия в новия завод на марката в Сан Луис Потос, Мексико. Автомобилите от серията BMW M вече се произвеждат на четири места.

В допълнение към Мексико, това са два завода в Германия (Мюнхен и Динголфинг), както и поточна линия в САЩ (Спартанберг). Трябва да се отбележи, че 26 уникални компонента за M2 G87 са локализирани в Мексико, като общо 77 доставчици на BMW са разположени в страната.

Второто поколение BMW M2 дебютира преди два месеца. Купето е запазило формата на предшественика си. Двувратата кола се предлата със задвижване на всички колела и със задвижване само на задните колела.

Под капака се монтира шестцилиндров трилитров турбо двигател, а купувачът може да избира между ръчни и автоматични скороттни кутии. Потвърдено е още, че M2 ще бъде последното масово произвеждано BMW без хибридни „надстройки“.

Тъй като поточната линия се намира от другата страна на океана, продажбите в САЩ и Европа ще започнат едновременно през април 2023 година. Базовото купе M2 ще струва 63 200 долара, но цената на най-оборудваната версия с аксесуари от каталога на M Performance може да надхвърли 80 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Центробежних силь

    5 8 Отговор
    Какво говорят немските лъжци не интересува никого
  • 2 Началото на края

    6 14 Отговор
    В тока е истината и двг бавно, но сигурно му отстъпва.
  • 3 Май Год

    7 1 Отговор
    АксесУари???!!!
  • 4 Смях в зала

    4 4 Отговор
    Завода на бнв в Оксфорд-Енгланд се изняся в.................. Китай, оф корсссс!
  • 5 Леля Гошо

    7 1 Отговор
    "аксесуари"? Браву бе Радуславе
  • 6 Боян

    0 1 Отговор
    Жалко се всички ще бъдат изкупени от колекционери с цел дългосрочня известия и ще стоят по гаражите на по 5000км