27 Октомври, 2022 11:23 4 325 8

Колко ще загуби Mercedes-Benz с изтеглянето си от Русия

  • mercedes-benz-
  • загуби-
  • русия

По предварителни прогнози загубите ще бъдат значителни

Колко ще загуби Mercedes-Benz с изтеглянето си от Русия - 1

Още с началото на военните действия в Украйна Mercedes прекрати продажбите и производството на нови коли в Русия. Сега обаче стана ясно, че германците продават всичките си предприятия и дъщерни фирми, позиционирани в Русия.

Mercedes-Benz официално обяви оттеглянето си от руския пазар и продажбата на дъщерните си дружества на Avtodom. Експерти от отдела по продажбите на Gazprombank Autoleasing, изчисляват, че загубата на бизнеса на Mercedes-Benz в Русия ще струва на германския концерн най-малко... два милиарда евро.

В същото време специалистите отбелязват, че основните загуби няма да бъдат свързани със спирането на продажбите на Mercedes. Миналата година в Русия са продадени около 45 хиляди автомобила, което е 2% от общите продажби.

„Основният проблем са активите на компанията в Русия, които самата компания оцени на ниво от два милиарда евро, докато печалбата преди лихви и данъци на групата по света беше на ниво от 29 милиарда евро. Ако руският бизнес на Mercedes-Benz бъде прехвърлен на новия собственик по номинална стойност, тогава загубите ще бъдат значителни“, обясняват експертите пред РИА Новости .

Местните дъщерни компании са: Mercedes-Benz RUS, Mercedes-Benz Manufacturing Rus, Mercedes-Benz Financial Services Rus, Mercedes-Benz Bank Rus" и "Mercedes-Benz Capital Rus". Руските активи на германския автомобилен производител, включително заводът в Есипово край Москва, се прехвърлят на руски инвеститор - дилърския холдинг Avtodom.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо

    12 31 Отговор
    Руснаците не заслужават западни коли

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 2 Някоя си

    25 11 Отговор
    Всички ще се върнат.... Та и те 😉

    Коментиран от #3

  • 3 даааа

    10 19 Отговор

    До коментар #2 от "Някоя си":

    Да ,но кактпо вървят бойните действия ще се продават главно А и Б класи и други подобни женски модели.Мъжките орки стават дефицит.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Телр

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "Нищо":

    Заводите вече са руска собственост бе
  • 6 ЕвроСтандарти

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нищо":

    Евроатлантически ценности брат - в Германия национализират руски фирми, а в Русия купуват немски фирми. После обяснявай кой какво заслужава. Но те евроатлантиците от 300-400 години са свикнали да ходят на чужди континенти за си взимат каквото им хареса, а коренното население в резервати. Този номер обаче в Азия и по-конкретно в Русия няма да мине.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.