Last news in Fakti

10 Декември, 2022 10:30 3 546 19

Русия разкри колко автомобилни компании са напуснали страната през годината

  • автомобилни компании-
  • русия-
  • lada-
  • уаз-
  • газ-
  • москвич

Бройката е над 40

Русия разкри колко автомобилни компании са напуснали страната през годината - 1

Руски медии разкриват, че през 2022 година предлагането на чисто нови автомобили е намаляло драстично и това се дължи на напускането на голяма част от автомобилните компании. Според информация на „Руските автомобилни дилъри“, точно 46 чужди автомобилни производители са напуснали страната само през тази година.

Към момента на пазара в страната могат да бъдат намерени само 14 бранда, които се продават официално, като три от тях са местни. Това са Lada, ГАЗ и УАЗ. Към тази сметка можем да добавим и Москвич, който съвсем скоро също ще бъде включен в този списък, увеличавайки бройката до 15.

Останалите 11 компании са китайски, като това включва Chery, Haval, Geely, JAC, FAW, Dongfeng, Changan, Exeed, GAC, Foton и Omoda. Въпреки това, голяма част от европейските и останалите азиатски марки са налични в Русия по „втория начин“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 електрически Москвич

    19 25 Отговор
    Хаха в случая руснаците само спечелиха от това, защото купиха заводите на безценица, на цена като за фалит. Вътре остава всичко - машини, роботи, материали, обучен персонал.

    И сега работят на пълен оборот, произвеждат автомобили Москвич, Лада; бусове Газ, автобуси Газ, линейки, пожарни коли Газ; камиони и влекачи Камаз;

    Плюс различни китайски марки дойдоха, хвм ги сглобяват, хем продават. И са по-евтини от европейския им еквивалент.

    Коментиран от #2, #3, #8

  • 2 ШЕФЕ,

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "електрически Москвич":

    ТИ КАКВА СИ КУПИ.....ЕДНА ОТ ТИЯ ИЗРЕДЕНИТЕ С.....„ЕРОТИЧНИТЕ ”ПСЕВДОНИМИ...😀😀😀(.....19+.....)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Наблюдател

    28 9 Отговор
    Великата страна победител обича да кара коли на победените държави Германия и Япония. Защото е толкова Велика, че не може да прави собствени
  • 5 Истината

    23 8 Отговор
    Господ е несправедлив към Русия! Дал и е залежи от нефт, газ и други полезни изкопаеми, но не и е дал залежи от автомобили, компютри, айфони или друга техника. Ако имаха залежи от автомобили, можеха и са добиват автомобили.
  • 6 Бай Джон

    20 11 Отговор
    То да са само колите. Никой не работи вече с орките от Мордор. Те и без това голямата част са яхнали магарета за какво са им коли.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 небрежнев

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "електрически Москвич":

    Свали си розовите очила и разбери, че руснаците не произвеждат сами нищо. Автомобилите реално само се сглобяват там с вносни части. Няма никакви руски разработки, няма руски двигатели, или руски процесори, или руски бои даже.
    Каквото им дадат китайците, това ще сглобяват... Пък дали ще се казва JAC или Москвич - китайците явно не държат на това. Важно е да прибират печалбата.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Антитрол

    8 8 Отговор
    точно 46 чужди автомобилни производители са напуснали страната само през тази година.

    Хайде бе посмалете малко лъжите и пропагандата - че то има ли толкова автомобилни производители (марки) в целия свят. То бива вече тъпа пропаганда по медиите ама хептен за плоскоглави ни взимате.
  • 10 Механик

    9 11 Отговор

    До коментар #8 от "небрежнев":

    Е какво искаш да кажеш - те всички коли по целия свят се произвеждат така - заводите само ги сглобяват. Да си виждал амортисьори "мерседес" или "шевролет" или пък гуми от съответните марки. Да не би процесорите за Фолсваген да ги произвеждат в Германия.

    Обаче видиш ли ако руснаците не си ги произвеждат сами е голям проблем - тъпо, много тъпа пропаганда

    Коментиран от #16

  • 11 Ф14

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "небрежнев":

    Много точен коментар,ще добавя само че има драстичен спад в произведените автомобили,@рки сър🤣
  • 12 Ветеран от Протеста

    3 5 Отговор
    В това е целта и на Войната в Украйна - да избягат големите фирми и руснаците да им вземат построените от тях поточни линии и заводи....Сега Мак Доналдс се нарича "Вкусно и точка" във 850 изоставени от Мак Доналдс заведения с оборудването и персонала...На поточната линия на Рено сглобяват Москвич с китайски чати..Хахахах
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Минго

    2 1 Отговор
    На територията на Крайна се пуцат няколко хиляди човека за да се вдига пушилка, но войната е ЧИСТО ИКОНОМИЧЕСКА.
  • 16 Стан

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Тъпия си ти. Тези амортисьори ги е произвел някой и той ме е Иван. Нали всяка част за да я сглобят трябва да дойде от някъде. Е няма как да дойде от Русия, защото освен да правят оръжия други не могат.

    Коментиран от #19

  • 17 Болярин

    2 0 Отговор
    Няма нормални хора, които да си продължат бизнеса в пРосия ! Тия, с ватенките, да наблегнат на коневъдство, за да разчитат на транспорт !
  • 18 сашо

    1 0 Отговор
    Не нормално явление да напуснеш голям 154 милионен пазари да се радваш . Мислейки с манталитет отпреди 50-60 години напускайки пазара Руската Автомобилна промишленост ще фалира. Вече никога даже да искат отново да се върнат е невъзможно нашите наивни и предателите лицемери повтарят това което са чули но не разбрали мислят по същият начин , че в Европа се произвеждат всички компоненти --за един лек автомобил около 15 хиляди части. Почти всички от Европейските фирми за сглобяване на автомобилите си купуват от Китай докато глупаците мислят ,че всичко се произвежда в Европа това остана в миналото и е вече история.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.