29 Януари, 2023 10:30 3 783 6

Nissan спира да произвежда най-големия си всъдеход

  • nissan-
  • titan

Nissan планира да се откаже от своя пълноразмерен пикап Titan. Вместо това компанията ще предложи модел с електрическа тяга, но по-малък

Nissan спира да произвежда най-големия си всъдеход - 1

Nissan активно проучва възможността за производство на малък електрически пикап за американския пазар. Тази идея беше подкрепена от американски дилъри, които отдавна искат такава кола.

По-неприятното за феновете на марката и на големите пикапи е това, че Nissan планира да спре производството на модела Titan и да излезе от пазара на пълноразмерни пикапи още през 2024 година.

Според компанията пикапът не е оправдал очакванията на американския пазар. Моделът дори не успя да влезе в топ 15 през 2022 г. Дилърите на Nissan обаче не са съгласни с плановете за спиране на Titan.

Председателят на консултативния съвет на Nissan Тайлър Слейд каза, че пазарът на пълноразмерни пикапи е изключително печеливш и носи печалби за бизнеса с части и услуги.

Въпреки това Nissan планира да се съсредоточи върху създаването на нов електрически модел, който ще бъде значително по-малък от Titan и ще бъде сравним по размери с Nissan Navara и Frontier.

Решението е продиктувано от факта, че последният се продава много по-добре в САЩ през 2022 година. Пикапът дори успя да заеме 9-то място в списъка на най-продаваните модели на пазара през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    8 2 Отговор
    А Германистанците още правят шматарок
  • 2 един от стадото

    4 1 Отговор
    имал съм два Нисана- Микра1 и Терано къса база. Понякога спомените топлят повече от реалността..
  • 3 Автото

    6 2 Отговор
    Мой приятел си купи Нисан 2020 г. Производствоот Канада е си хакна газ и си пърпори на 1 левче , а същият двигател 2.5 е делистван за Европа още 2005 г.
  • 4 психо

    2 8 Отговор
    малък електрически пикап!? американците харесват голям дизелов, който пуши много...

    Коментиран от #5

  • 5 Факт

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "психо":

    Напротив американците карат бензинови пикапи дизела е немска недомислица

    Коментиран от #6

  • 6 Баща ти

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Недосмислицата си единствено ти