8 Февруари, 2022 11:01 4 466 15

Nissan се отказва от двигателите с вътрешно горене, НО...

  • nissan-
  • двигатели с вътрешно горене

Ще ги запази само за САЩ

Nissan се отказва от двигателите с вътрешно горене, НО... - 1

Nissan е първият японски автомобилен производител, който потвърди, че се отказа изцяло от нови двигатели с вътрешно горене, с единственото изключение в САЩ. Всички текущи разработки на Nissan ще бъдат спрени и наличните ресурси ще бъдат пренасочени за електрически превозни средства (EV).

Това означава, че още 4.3 милиарда долара ще отидат за производството на автомобили като Ariya. Автомобилният производител иска да може да се конкурира с други марки като Volkswagen и Tesla. Ето защо вече е влязъл в партньорство с Renault и Mitsubishi, наречен Alliance 2030.

Както съобщава Nikkei, Nissan обаче ще запази някои бензинови двигатели само за американския пазар. Компанията е уверена в търсенето на пикапи в САЩ, въпреки че те ще бъдат налични само за ограничен период от време.

Към момента японците нямат текуща цел за прекратяване на производството на двигатели с вътрешно горене за автомобили в Америка, но някои анализатори смятат, че това решение ще бъде преосмислено най-много след пет години.

Nissan се отказва от двигателите с вътрешно горене, НО...

Този ход не е изненада, тъй като Nissan вече отмени всякакви други разработки за бензинови двигатели в Европа. Очакваше се, но решението дойде по-рано, отколкото смятаха експертите.

Отказването от ДВГ автомобили навсякъде другаде освен в Америка е знак, че стандартът Евро 7, изготвен от Европейския съюз, ще бъде много суров. Очаква се новите правила да влязат в сила от 2025 година.

Според вътрешни източници мерките ще повишат разходите за разработване на двигатели с вътрешно горене до нива, които няма да гарантират никаква печалба. Nissan ще продължи да произвежда настоящите двигатели с вътрешно горене, но те няма да стигат до Европа, Африка или Южна Америка.

Те ще се интегрират и в plug-in хибридни версии ( PHEV ) на автомобили, предназначени само за Япония и Китай. Изненадващо, засега не се планират съкращения на работни места. Запознати с въпроса казаха за Nikkei, че Nissan планира да обучи настоящите си експерти и да ги премести да работят върху PHEV или EV автомобили.

Nissan се отказва от двигателите с вътрешно горене, НО...


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всички наши EV хейтъри

    11 14 Отговор
    ще се наложи да емигрират в САЩ след някоя и друга година май.

    Коментиран от #12

  • 2 Двг фен

    31 3 Отговор
    Двг няма д аумре ни в Африка ни в Азия ни в Океания ни в Латинска Америка ни в Северна Америка.

    Коментиран от #8, #13, #14

  • 3 РазбрахтеЛи

    28 3 Отговор
    Разбрахме сега истерията за "Зеленото" - цял свят ако може да намали ползването на ДВГ, а САЩ няма: това ще превърне страната в най-големия потребител на петрол и от там ще може да продължи да хвърля долари и да държи под контрол държавите производители: разбирай изтока и близкия такъв ! Честито на вярващите в "зеленото"
  • 4 Някой

    29 4 Отговор
    Ще дойде момент, в който дории и в ЕК ще признаят, че насилственото налагане на електромобили за сметка на автомобили с ДВГ, е било прибързано и неефективно. Само изчакайте EV-тата да станат повечко, и да започнат да остаряват и да се извеждат от експлоатация. Първо, електропреносната мрежа не е разчетена за толкова голямо потребление, и то в определен времеви отрязък на денонощието.
    Второ - никой не говори за рециклирането на батериите - колко енергоемко и замърсяващо занимание е. И скъпо, разбира се.

    Но пък, може идеята на зелените зелки в ЕК е, да накара хората в Европа да не се движат толкова свободно, колкото до сега. Да си стоят по домовете - дали заради здравна криза, или "криза" с климата, породена от човешката дейност, или пък нещо друго...

    Коментиран от #5

  • 5 Мхм

    5 21 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    Батериите много лесно се рециклират

    Коментиран от #6

  • 6 Някой

    26 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мхм":

    Как? Като ги изхвърлиш в контейнера за битови отпадъци ли?

    Коментиран от #7

  • 7 Мхн

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Не като извлечеш ценните елементи в тях.
  • 8 Така е

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "Двг фен":

    Ти на кое от всички тези неща смяташ да отидеш да живееш?
  • 9 Ивайло

    23 3 Отговор
    Европейците винаги са били големи мазохисти!!! Все сами си поставят някакви тъпи ограничения и си го наукват сами!!! А другите гледат отстрани и им се смеят!!! Жалко е, че и ние сме в кюпа!!!
  • 10 така е

    17 3 Отговор
    Урсула и приятели мислят да забранят дизела след 2025.ТИР-ове няма да има.Ще се въведе стария лозунг на правешкия хитрец-да се самозадоволяваме.Някакво средновековие ще дойде,докато спасяваме света.
  • 11 Класика

    11 2 Отговор
    Всичките трябва да ги вкарат при бай Ставри,защото обслужват много мръсни интереси ,включително и на зелената секта!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 3-фазния

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Двг фен":

    Бягай направо към Индия - ще си карате по пясъчните пътища ретро чайниците, ще си бибиткате в Калкута в облаци смрад, ще пукате люто и ще си ровите между пръстите на краката :D Тука е ЕВРОПА и в близките години по пътищата ще се движат САМО И ЕДИНСТВЕНО МПС-та С НУЛЕВИ ЕМИСИИ
  • 15 Последствия

    2 0 Отговор
    Ще съжаляват!