Last news in Fakti

4 Май, 2022 10:23 11 963 6

На базата на Dacia, Nissan пуска много евтини електромобили под марката Datsun

  • nissan-
  • dacia-
  • datsun-
  • spring

Бюджетните електрически коли ще са базирани на модела Spring

На базата на Dacia, Nissan пуска много евтини електромобили под марката Datsun - 1

В средата на април стана известно, че Nissan спира производството на коли с марката Datsun - последният модел беше произведен в Индия, а в Русия сглобяването на такива автомобили приключи в края на 2020 г. Въпреки това японският автомобилен производител все още не възнамерява да слага край на търговската марка.

Според Automotive News маркетинговият отдел на Nissan обсъжда варианти за използване на името Datsun по различен начин. Например, той може да бъде съживен за линия от бюджетни електрически автомобили.

За Datsun това няма да е първото възраждане. Марката, която съществува от 1914 до 1986 г., беше върната към живот през 2014 г. за производство на евтини автомобили, което продължи до 2022 г. Преди спирането на производството Datsun-и се продаваха в Индия, Непал, Малайзия, както и в Русия, Република Беларус и Казахстан.

Що се отнася до вероятната поява на бюджетни електрически автомобили Datsun, първата „зелена“ кола може да бъде представена още през 2024 г. Очаква се тя да бъде построена на базата на евтиния електромобил Dacia Spring (известен още като Renault City K-ZE), който у нас струва около 17 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ситрошен

    2 8 Отговор
    От трън на глог

    Коментиран от #3

  • 2 Угйгх

    12 2 Отговор
    17хил Евро, ама без ДДС. За простосмъртните цената на електрическата Дачия е "около 20хил евра".
  • 3 Дфен

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ситрошен":

    Се изказа експерта с немската бангия внос нов.

    Коментиран от #4

  • 4 Ситрошен

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дфен":

    Не карам немско

    Коментиран от #5

  • 5 Дфен

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ситрошен":

    Значи караш Марко или лада и си на социал.
  • 6 Назго

    1 3 Отговор
    Дачсун! Ама моля ви се!