Last news in Fakti

30 Януари, 2023 10:13 10 212 10

Toyota възражда легендарен всъдеход

  • toyota-
  • rankle 70-
  • nanamaru

Автомобилът ще бъде пуснат в продажба през есента на 2023 г.

Toyota възражда легендарен всъдеход - 1

Toyota потвърди, че ще възобнови производството на модела Rankle 70. Той ще запази класическите кръгли фарове и въпреки повсеместната електрификация, ще получи 2.8-литров дизелов двигател.

Това съобщи японското издание Best Car Web, което не без възхита съобщава: "Той е на път да излезе отново!". Слуховете за възраждането на култовия всъдеход бързо обиколиха мрежата и зарадваха многобройните фенове на истински всъдеходи.

Дори в Япония все още има търсене на автомобили като Toyota Rankle 70 (Nanamaru). Този вид автомобили са необходими са както на физически лица, така и на пътни служби, рейнджъри и т.н.

Toyota възражда легендарен всъдеход

Според наличната информация Nanamaru ще се появи около есента на тази година. Той ще има кръгли фарове, релефни предни калници, както и надпис "TOYOTA" на решетката вместо логото на марката.

Nanamaru ще бъде оборудван с двигател 1GD. Това е 2.8-литров дизелов двигател, който също се инсталира на настоящия Land Cruiser Prado. Въртящият му момент е 500 Нм!

Но всъдеходът няма да има предишната петстепенна механична трансмисия. Тя ще бъде заменена от шестстепенен автоматик - същият като на сегашното Prado. Но блокировката на диференциала ще остане тази, позната ни от стария Nanamaru.

Грубо казано, двигателят и скоростната кутия ще са от Prado, а шасито и каросерията от предишното Nanamaru. Феновете на типичните за марката офроудъри от миналото са изключително щастливи, но все още японците не са обявили цена.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хитри джапанки

    44 1 Отговор
    Хитри са японците ,хитри. След като индийците от Ленд Роувър скопиха последният останал истински всъдеход "Дифендър" и го превърнаха в паркетник - пазарната дупка стана огромна.
  • 2 Вчера обсъждахме офроуд Дъстъра

    37 2 Отговор
    Тази Тойотка е за офроуд, а не онова зеленикавото.

    Коментиран от #5

  • 3 Щастливи от ниската версия

    2 22 Отговор
    Едва ли феновете деъствително са щастливи от това че е взета от Prado версията (евтината версия) но явно рекламата трябва да върви
  • 4 Смех 😆🤡🤣

    3 39 Отговор
    Само дето не отговаря на никакви норми ще си остане за Африка

    Коментиран от #6

  • 5 сектант

    4 29 Отговор

    До коментар #2 от "Вчера обсъждахме офроуд Дъстъра":

    показателите на тойотата почти се доближават до най-новия офроудър дачия дъстър
  • 6 Тахумба

    37 2 Отговор

    До коментар #4 от "Смех 😆🤡🤣":

    Абе Смех, кой ги определя тия норми? Ти май си привърженик на пластмасовите електрически изчадия?
  • 7 Информационна мъгла

    18 11 Отговор
    В абсолютно всички световни и български медии основното заглавие за toyota през последните дни е това, че изхвърлиха като мръсно коте Акио Тойода от постта му само два часа след като тесла обяви финансовите си резултати и обяви, че е детонирал toyota от 30-годишната им позиция на най-ефективен автомобилен производител е дори с бинокъл не може да види кой ще е втория в дългосрочен план.

    Вие поне с половин изречение и с половин уста ей така между другото в някоя новина за toyota няма ли да го споменете?

    Няма ли да споменете, че откакто го изхвърлиха, toyota пое по коренно различен път или си мислите, че с тази новина ще замажете положението и ще прокарате внушението че toyota ще произвежда все повече автомобили с ДВГ, като ни разкажете само 10% от цялата история?

    Коментиран от #9

  • 8 Бай Джап

    14 3 Отговор
    Бетон👍
    Г-егите паст да ядат!
  • 9 Тойода

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Информационна мъгла":

    Ако да те направят председател на борда на директорите се нарича "изхвърлен като мръсно коте". Бих искал и аз така да бъда изхвърлен като мръсно коте от която и да е голяма корпорация :)

    Коментиран от #10

  • 10 А ти осъзнаваш ли

    0 12 Отговор

    До коментар #9 от "Тойода":

    Че това на практика е собственикът на фирмата, внук на нейния основател. Сещаш ли се какво им е коствало да го махнат от поста му. Разбира се че от pr гледна точка ще го направят да изглежда повишение, но на практика му прекратяват всички правомощия.

    Заема полагащата му се длъжност като най-голям акционер в борда на директорите, но толкова. Няма дума за производството.