Last news in Fakti

8 Март, 2023 14:01 2 582 3

Най-скъпият китайски SUV бе забелязан без камуфлаж

  • yangwang-
  • u8-
  • byd
Най-скъпият китайски SUV бе забелязан без камуфлаж - 1

Производителят на автомобили BYD тества SUV-то Yangwang U8, при това без камуфлаж. Очевидно пазарният дебют на тази иновация трябва да се състои в съвсем близко бъдеще. Това съобщава CarNewsChina.

Най-скъпият китайски SUV бе забелязан без камуфлаж

Фотошпиони забелязват два екземпляра от модела U8, които не са покрити с камуфлажно фолио. Единият от тях е транспортиран с камион, а другият се движи самостоятелно по китайските улици. Yangwang U8 има характерно "тромаво тяло" с необичайна оптика и голяма резервна гума на капака на багажника.

Най-скъпият китайски SUV бе забелязан без камуфлаж

Електрическият силов тракт на иновацията се състои от 4 електромотора, които развиват системна мощност от 1 100 конски сили. Максималният въртящ момент пък е 1 600 Нм. Ускорението до сто отнема само 3 секунди. Освен това колата има напълно управляемо шаси, благодарение на което U8 може да се движи в режим "рак" (т.е. да се движи диагонално).

Най-скъпият китайски SUV бе забелязан без камуфлаж

Напомняме, че SUV U8 има всички шансове да се превърне в най-скъпата кола в Поднебесната държава. Цените на модела ще започват от 800 000 юана, което е около 115 000 щатски долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УСА боклук

    9 3 Отговор
    Няма кой да ги спре.

    Коментиран от #3

  • 2 сектант

    11 3 Отговор
    По-хубав е от Рейндж Роувър, защото има ТЕГЛИЧ и РЕЗЕРВНА гума, също както Дачия
  • 3 Има има

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "УСА боклук":

    Чубурашките с новия Москвич.