Last news in Fakti

6 Април, 2023 11:23, обновена 6 Април, 2023 15:07 15 135 56

Два специални Range Rover-а с цена от 1 млн. лева „кацнаха“ в България (ВИДЕО)

  • range rover-
  • land rover-
  • range rover sv-
  • българия

Всъдеходите са от най-луксозната модификация SV

Два специални Range Rover-а с цена от 1 млн. лева „кацнаха“ в България (ВИДЕО) - 1

Рано тази сутрин бяхме гости на специално събитие по повод премиерата и доставката на първите Range Rover SV в България. Близо година и половина след дебюта на стандартния Range Rover у нас, сега в представителството на марката бяха доставени и първите две бройки от най-луксозната и скъпа версия SV. Двете коли са закупени от клиенти, а общата им стойност е около 1 милион лева. От представителството разкриха, че към момента са продадени около 10 автомобила на територията на страната ни.

Може да познаете специалните Range Rover-и по различната предна решетка, както и бронята с променен дизайн на лайсните. Отличителни белези също така са и емблемите SV върху страничните „хриле“, както и емблемата върху багажника, която е изработена от керамика. Същото лого може да откриете още и върху праговете във вътрешната част и специалните чаши за шампанско.

Клиентите могат да избират над 1 милион различни конфигурации в зависимост от комбинациите на материали, цветове и материи, като опциите включват специални керамични елементи в интериора. Както може да видите и на снимките, това са скоростният лост, контролите на климатичната система, както и другите физически бутони около скоростния лост. Направата само на тези елементи изисква 10 седмици, а материалите преминават през прецизно шлайфане, пясъкоструй и полиране.

Друга интересна опция е така наречената „дървена мозайка“. За нея се използват малки дървени парчета с големина от 6 до 8мм, които ръчно се полагат за създаване на интересна шарка върху централната конзола и други части на интериора. Клиентите могат да избират и между различни комбинации за кожата на седалките, включително и двуцветни комбинации с до 10% повече кожа от преди.

По отношение на двигателите, Range Rover SV се предлага с 4.4-литров бензинов двигател с мощност от 530 конски сили и максимален въртящ момент от 750 нютон метра, както и дизелов двигател с 3.0-литров обем и мощност от 350 конски сили и максимален въртящ момент от 700 нютон метра. Наличен е и плъг-ин хибрид с 3.0-литров шестак и системна мощност от 510 конски сили. По отношение на цената, базов модел къса база с 3.0-литров дизелов двигател започва от 373 870 лева, докато върхова модификация с дълга база и 4.4-литров двигател започва от 444 190 лева преди добавянето на многобройните опции. Има възможност за избор на конфигурация с 4 или 5 места.

@galinganev6 #CapCut #fyp #rangerover #landrover ♬ Feeling Good - Michael Bublé


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван Асен

    105 11 Отговор
    Паркетник за милион ,който след 10 години ще е под 100 хилки.Марката върви с едно от най тежките и невъзстановими обезценки.За обслужване да не говорим.Цифрите за най-малкият ти проблем са петцифрени.За мен е един от най-надценените,да не кажа НАЙ!

    Коментиран от #18, #24

  • 4 Тоз

    73 3 Отговор
    Пиано лак с ламинат, търкан и полиран. Резултат-спорен и нееднозначен. Какви луксозни интериори имаше. Това превозно средство е за хора с особен манталитет. В Европа рядко ще се видят. Още една марка за социалистическия китайски новобогаташ. А и за арабските ценители.

    Коментиран от #14

  • 5 ......

    32 3 Отговор
    кокошарник
  • 6 Иван от Троян

    37 11 Отговор
    ААА така бедните българия , браво ,хората искащи еврото и изпращането на оръжия хората на пп дб. герб , В мутроландия е така ,.Ехоо НАП къде си
  • 7 смех

    9 5 Отговор
    И все пак не са Фьолцфагннн гнннннн
  • 8 автосервиз

    64 10 Отговор
    Да си купи човек Рейнж е малко , като да си купи фабрика на 09.09.1944 г. Като нови са безсмислено скъпи и не виждам нищо ,което да оправдава високата им цена - нито ,като технологии ,нито като качество ,нито като дизайн /който не променян от над 10 г. ,защото по различни стопчета и брони не са промяна/ ,нито като лукс . Това са най трошливите ,ненадеждни ,калпаво и причудливо /има инженерни решения ,които направо ни шашкат/ направени ЕсЮВи от високият клас на пазара. Обслужването е толкова скъпо и трудоемко /за един фар разглабяш цялата предница барабар с бронята/ ,че много сервизи - просто отказват да ги обслужват. Най трагично е окачването ,което е безумно крехко за тритонен гигант с претенции за всъдеход и старомодните и лакоми ДВГ ,които са проектирани преди +- 20 г. и не са пипани оттогава /не знам за хибрида - не ми е попадал/ . Що става дума за електрониката - не знам - никой не смее да я пипа ,а тя е толкова капризна ,че има случаи да подменим компоненти и те да дефектират още на същият ден - там ситуацията не е трагична ,ами е кошмар. То ,това е и причината на зловещата загуба на стойност още след първата година /повече от 35% ,по данни от мобиле/.

    Коментиран от #9, #11, #16, #22

  • 9 смех

    11 30 Отговор

    До коментар #8 от "автосервиз":

    Кажи ми че си фен на Фолцфагннннн и не ме занимавай с глупостите ти толкова.

    Коментиран от #13

  • 10 Боби

    22 7 Отговор
    Боко сменя ли джипката!
  • 11 Коджа Бангиев

    48 5 Отговор

    До коментар #8 от "автосервиз":

    Като си прав - прав си! Рейндж-а е ке н еф невиждан ,на старо няма сдаване ,щото вече народа се изтарикатири и не се хваща на лъскавия и внушителен външен вид и на салона от бяла кожа. От 350 бона ,като нов , на пет-шест години ако му вземеш 100 бона , скачаш до тавана. Ама , не можеш . Висят в "Мобилето" ,като паметници ,щото им търсят по 120-150 бона ,ама ... само си висят. Предложат ли ми такъв дръгел ,не го пипам ,щото преди време се бях сдобил с два такива ама варианта Спорт ... докато ги сдам - побелях.

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    34 3 Отговор

    До коментар #11 от "Коджа Бангиев":

    Просто е много сложен всъдеход с хиляди глезотии, който се опитва да бъде едновременно добър извън пътя, а не паркетник и комфортен като S-класа на пътя. Това не става с пружинно окачване и без много електроника. За разлика от S-класата, Рейнджа е сбор от нехомогенни компоненти от различни производители, със силно вариращо качество.
  • 13 автосервиз

    36 5 Отговор

    До коментар #9 от "смех":

    Очевидно сте доста примитивен човечец . Не съм фен на нито една марка ,ако ми докарате вашата съборетина - и нея ще ремонтирам /ако имате такава/ ,но съм абсолютно убеден ,че не само че никога не сте карал Рейндж Роувър ,но и никога не сте се качвал /или плащал за ремонт / на такъв. Ако бяхте имал /или имате/ и бяхте плащал за ремонт и поддръжка ,щяхте да се съгласите с мен на мига.

    Коментиран от #41, #50

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГЕРБ

    28 9 Отговор
    Кой ли клет гербаджия или свържан до ГЕРБ, ще го кара!? Поне единият!

    Коментиран от #56

  • 16 Собственик!!!

    13 23 Отговор

    До коментар #8 от "автосервиз":

    Толкова много писане и почти никаква истина в това.
    1 какво го интересува собственика на такава кое как се сменя фара и колко ще се бъркат сервиза.
    2 коли са направени да ги караш докато са в гаранция. После да му мислят балъците"тарикати"
    3 явно не си виждал (карал) 4.4 битурбо . Няма общо с първия от преди 10+ години

    Коментиран от #29, #42, #43

  • 17 Анонимен

    25 2 Отговор
    НАП самосезираха ли се!?

    Коментиран от #19

  • 18 прав си

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Асен":

    казал от собствен опит първият втора ръка на 5 години 42 евро италяно бене, вторият втора ръка от бг бензин 65 лева-6 години проблеми безкрайни и с двата за това са и безценни
  • 19 Истината

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    Стиска ли им?
  • 20 Имидж

    12 1 Отговор
    Ако на сельо му кажеш, че ей за тази зазка се борят всичките хайлайфи по кълбото и за повече може да я купи.
  • 21 НЕ БЛАГОДАРЯ

    11 5 Отговор
    Вижте първата снимка.

    Цвета на бронята се разминава с цвета на калника

    Тази кола уж за 1 милион все едно е правена при кварталния "майстор"

    НЕ БЛАГОДАРЯ
  • 22 Симо

    17 14 Отговор

    До коментар #8 от "автосервиз":

    Сервизите отказват да ги правят по една единствена причина нямат нито ЗНАНИЯ,нито ИНСТРУМЕНТИ,нито УСЛОВИЯ,повечето са просто гайкаджии,максимума което могат са филтри и накладки.

    Коментиран от #31

  • 23 Казуар

    7 20 Отговор
    Излиза, че в Турция са глупави като купуват предимно Рейндж Ровър.
  • 24 Имам купувам!

    11 15 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Асен":

    Момче, поръчах си защото ми се кара такъв автомобил, няма да го карам 10 години а само 2 години и след това го продавам и купувам друг!

    Коментиран от #27

  • 25 Сименс

    28 3 Отговор
    Това е официално най-чупливата барака от всички. Всичко, което може да се счупи се чупи.

    Коментиран от #34

  • 26 Петко

    23 3 Отговор
    Дизайнера на това трябва да е бил лоботомизиран, а инженера без глава. Тази кошница не може да изкара и 50К мили преди да се разпадне на съставните си части. И това при добри пътища. В БГ ще заседне в някоя шахта още след излизане от магазина. Имах двама приятели, които побеляха и станаха импотентни докато се отърват от тези грозилища. Но също така познавам един, който много й се радва. Нищо, че си купи резервна кола за времето през което това недоразумение стои в сервиза.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Лики

    13 0 Отговор
    Еbе ми се блондинка, затова сега си хванах такова гадже. След 2 седмици ще ми се еbе циганка и така нататък. Ти колите за удобство и работа ли ги имаш или "щото такава ми се кара"? Ами, ако утре ти се прикара товарен влак?
  • 29 ядящ домати с колци

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Собственик!!!":

    ПовЕрвах ти веднага (че си собственик на такава каляска) ,вЕрвай ми !
  • 30 Ен Гелс

    9 0 Отговор
    все някой трябва да издържа короната и химперията
  • 31 автосервиз

    19 1 Отговор

    До коментар #22 от "Симо":

    Приятел ,имаме всичко и като оборудване ,имаме и знания - просто не искаме да правим нещо ,което след една седмица пак каца в сервиза с поредният дефект. Другарският ми съвет към всички четящи това - не се подлъгвайте и не купувайте Рейндж Роувър ,Рейндж спорт и Рейндж велар на старо ако не е в гаранционен срок , защото много ще се каете.

    Коментиран от #32, #55

  • 32 патил с Мото-Пфое

    23 0 Отговор

    До коментар #31 от "автосервиз":

    Ми,то и да е в гаранция-човек пак се кае,щото вместо да си кара кочиняка,той прашлясва в Мото Пфое. За справка-разходете се до Пфоето в Люлин-плаца на сервиза е пълен-препълнен с недвижими имоти с марката РенджРовер и се чака,абе чака се докато не му изтече гаранцията. Изобщо,за да се дуеш с Рендж,трябва да имаш и два за резерва.
  • 33 Браво

    10 2 Отговор
    Маздичка, най-добре, да ти е мирна главата.. тва нещо щи скъси живота с 10 години само да го имаш без проблеми...
  • 34 Бош

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Сименс":

    Дали?
  • 35 Казуар

    6 5 Отговор
    Според приказките на разбирачите, Рейндж Ровър би трябвало да бъде спрян от производство, защото съществува конкуренция.
  • 36 Гост

    7 12 Отговор
    Както винаги, специалисти на свшнски опашки, бол! Обичам да чета такива коментари! Света е пълен с богаташи и бедняци! А вие от кои сте
    ? Зяпачи или карачи ! Май, май, тръндафори от хоремага! Аре, бъдете здрави да ни веселите!
  • 37 Един

    17 3 Отговор
    Точно затова Рендж , Майбах ,Х-7 и подобни не са за всеки. Щом смяташ разходи за поддръжка и продажба - не е за теб !
  • 38 Георги

    18 2 Отговор
    Собствениците на тези автомобили сматат ли, че минимална заплата от 900 лв ще ги докара до фалит? Дават ли достойни заплати на длужителите си?
  • 39 Ясно е

    7 1 Отговор
    Купувач на такава кола, може да е само някой "успял млад човек."
    Интересува ме главното - предлага ли се с АГУ?
  • 40 Реалист

    8 1 Отговор
    Ауу каква защита, какво упорство от собствениците на Рейндж…дори в БМВ форума не нападат така злобно. Претенциите са голями ,но отношението към нас “простосмъртните” не Ви отива на лъскавата опаковка…привидно лъскавата като марката!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Само

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Собственик!!!":

    Да не попаднеш в неговия автосервиз
  • 43 Реалист 2

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Собственик!!!":

    Г-н, интелектуалец…с Рейндж… само на мен ли ми се вижда ,че сте поставен от комбайна в “джип”? Начина на писане и словореда не подсказват за човек, които до скоро си е пиел чая с кралицата?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ицо Папата

    6 8 Отговор
    Кисело е гроздето, уважаеми...
  • 46 точно

    13 0 Отговор
    работя за човек, който купи три такива - за него и охраната. В повечето време се движим най много с двата. третия, всеки да се сеща къде е.
  • 47 Деси Банева

    11 1 Отговор
    ще се вози някоя крадлива мутра бизнесмен от стар успешен комунистичвски род и има роднина от паразит от ДС.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 бай Гъдю

    0 0 Отговор
    Споко, хората са се погрижили да има посято дърво, забит стълб, поставен билборд... За всякаква кола! Да не говорим за "несъобразената скорост с пътните условия"... Кой ще е първи?
  • 50 Баш химик

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "автосервиз":

    С голямо извинение, но и такива майстори по всичко са ми любими. Аз силно се съмнявам, че и вие сте ремонтирали точно такъв автомобил! И преди за започнете отново колко сме примитивни и т.н. да кажа, че съм виждал, сядал вътре и карал такъв, а вие?
  • 51 Иванчо

    2 2 Отговор
    И аз съм беден и ми е извън въможностите и на 10 години, ама толкова кисело да е гроздето ... карайте си голфчетата и астрите и хондичките за по 3-4 хиляди и се радвайте
  • 52 Мноо мий дълго името

    0 2 Отговор
    Сигурно единия го е поръчал Баце да обикаля с него сокаците, че Тайотата вече остаре, а той се кани да възседа държавата наново. Па че му и оди де....хем е ръбато, хем чепато кат него.
  • 53 Има един

    1 2 Отговор
    От Учиндол, само с такива се движи. Може да са му подарък от ДПС-то и Баце за подкрепата в миналите парламенти. Или за ново и дълго приятелство.
  • 54 Тата

    3 0 Отговор
    Индийски автомобили
  • 55 Стругар

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "автосервиз":

    Да прочетат обяви в чужбина за тези модели между 6-8годишни.Необяснимо ниската цена е направо съмнителна.В някои от тях има и обявени проблемите с автомобила.Четете.
  • 56 Стругар

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ":

    Колко да го кара?След третата година дава фира.После сервизи,пак сервизи и те така...