Last news in Fakti

4 Май, 2023 10:06 2 603 2

Първи подробности за новата "петѝца" (G60) на BMW (ВИДЕО)

  • bmw-
  • 5er-
  • i5-
  • пета серия-
  • g60

Новият седан ще дебютира на 24 май

Първи подробности за новата "петѝца" (G60) на BMW (ВИДЕО) - 1

BMW показа на видео на части от новия електрически автомобил i5. Тийзърът започва с демонстрация на известните „бъбреци“ на BMW и продължава с полет над предния панел. Можете да видите модела и на широкоекранния дисплей на мултимедийната система. Повече подробности ще се появят през следващите седмици, тъй като премиерата на модела е насрочена за 24 май - на този ден ще бъде показан не само електрическият i5, но и ДВГ версиите на "петицата" от новото, осмо поколение .

Очаква се i5 да бъде демонстрация на авангардната технология на BMW, като системата за управление на вертикалната динамика от девето поколение вече е обявена за новия електрически автомобил. Тази система регулира твърдостта на адаптивното окачване и използва данни от текущите условия на шофиране, за да изчисли силата на затихване на вертикалните колебания.

Първи подробности за новата "петѝца" (G60) на BMW (ВИДЕО)

В допълнение, електрическата "петица" ще получи комплекса Driving Assistant Professional с Highway Assistant. Тази система работи до скорост 130 километра в час, поддържа дистанция от колите отпред, вижда границите на платната и може самостоятелно да сменя лентата. Друго ноу-хау ще бъде контролът на очите - смяната на лентата ще се извършва, ако водачът погледне в страничното огледало. Тази технология ще стане част от споменатия автопилот.Известно е също, че BMW i5 ще има пето поколение eDrive задвижване и нов вид батерия.

Технологията на батерията, която обещава 20 процента увеличение на специфичния капацитет на единица обем, трябва да бъде основното конкурентно предимство на електрическия седан.

Първи подробности за новата "петѝца" (G60) на BMW (ВИДЕО)

Според неофициални данни, i5 ще дебютира в две версии, eDrive40 и върховата M60, с настройка, която произвежда около 600 конски сили. Едновременно с електрическата кола ще станем свидетели и на премиерата на новите седани от 5-та серия с бензинови и дизелови двигатели (всички те ще получат електрическа надстройка под формата на стартер-генератор), както и, вероятно, plug-in хибридите 530e и 550e. , също ще направят дебют.

На върха на гамата (поне до пристигането на новото M5) ще бъде модификацията M560e xDrive. Производството на следващото поколение седани с кодово име G60 ще започне в Германия през лятото, а иновациите ще се появят при дилърите през октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4.4

    4 1 Отговор
    Коли за IT-та. Жалко!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.