Last news in Fakti

27 Април, 2023 15:42 10 537 13

Най-бързото комби на BMW "кацна" у нас с цена под 200 000 лв.

  • bmw-
  • m3-
  • touring-
  • българия-
  • цена
Най-бързото комби на BMW "кацна" у нас с цена под 200 000 лв. - 1

Вече ви разказахме за най-мощното BMW в историята на марката, което вече е на българска земя, но това не е всичко интересно около баварската марка и представителството ѝ у нас. Задно с модела XM, от BMW България представиха пред журналисти и най-бързото баварско комби.

Става дума за M3 Touring. Моделът вече може да се поръчва у нас, като началната му цена е 186 300 лева. Автомобилът се предлага само със задвижване на четирите колела и с 3.0-литров бензинов двигател. За разлика от седана, тук системата xDrive е серийна, също както и автоматичната трансмисия с 8 предавки. Мощността е 510 конски сили, а ускорението от 0 до 100км/ч отнема 3.6 секунди.

Най-бързото комби на BMW "кацна" у нас с цена под 200 000 лв.

Размерите на BMW M3 Touring са 4 794 x 1 903 x 1 436 мм, тоест то е с 85 мм по-дълго, 76 мм по-широко и с 4 мм по-ниско от стандартното комби от третата серия. Новостта, чийто дизайн като цяло е заимстван от седана M3, по подразбиране се оборудва с 19-цолови предни и 20-цолови задни колела. Независимо от избора на цвят на каросерията, покривът и релсите винаги ще бъдат черни като стандарт - точно като оригиналния заден дифузьор.

Като опция се предлагат лазерни фарове, разпознаваеми по сините вложки в тях и екстериорен пакет M Carbon. Подобно на спортния седан, комбито M3 получава по-твърда каросерия от обикновената 3-Series с допълнителни подпори, адаптивно M-окачване с електронно управлявани амортисьори като стандарт, M Servotronic кормилно управление с променливо предавателно отношение, както и активен заден M-диференциал.

Най-бързото комби на BMW "кацна" у нас с цена под 200 000 лв.

M3 Touring ще се предлага и само във версия Competition, в която трилитровият редови турбо шестак е форсиран до 510 к.с. и има максимален въртящ момент от 650 Нм. Пиковият момент е наличен в диапазона от 2 750 до 5 500 об/мин, а "прекъсвача" се задейства при 7 200 об/мин.

Колата има три настройки: стандартно 4WD, пистово 4WD Sport с акцент върху задните колела и задно задвижване 2WD с деактивиране на системата за стабилизиране. Опционалният пакет M Driver's увеличава електронно ограничената максимална скорост от 250 на 280 км/ч.

Най-бързото комби на BMW "кацна" у нас с цена под 200 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    29 2 Отговор
    Без пари е направо!
  • 2 обективен

    44 7 Отговор
    Срам нямате ,да рекламирате коли за толкова пари ,а 90% от народа да мизерства ,и да се чуди как да си плати сметките !!! Направете един сайт само за крадци и политици ,и само те да си ги гледат !!!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 4 Отговор
    Бмв не е Лека Кола за Всеки

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 4.4

    22 15 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Прав сте, колега. Предимно е за селинджъри с анцузи. 😀 😃
  • 6 Кяр и берекет

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "обективен":

    Само 330 минимални заплати след удръжките!Ако работиш такава и я караш на фотосинтеза ще ги спестиш за малко под 30 години!
  • 7 Мизестващи, ама друг път

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "обективен":

    Аре, аре, мизерства болшинството народ, пък сделките за имоти и нови коли чупят рекордите по брой и стойност всяко следващо тримесечие. Га тия безкрайни спестявания, дето трябва да се спасяват от инфлацията, га това чудо.
  • 8 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "обективен":

    Гледай Дачия бе, Баце! Кво се пънеш на лукса? Кой ти е виновен, че не разбрахме,а?/ Или да ти пуснем СМС?
  • 9 Кво

    4 1 Отговор
    А бе тука имам некви стотинки ама незнам тия 180 000 на дребно ли ги искат или на едро? Неможеше ли още по грозно да го изделкат това кюмбе? Като препълнен памперс ми прилича. А цвета е като препълнената външната тоалетна на село.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дачия фен

    2 0 Отговор
    Б.а.с.и дзвера. Кат го засилим ,че спре чак в Бургас на плажа! С Дачията съм по-бавен и мое да изтървем летния сезон!
  • 12 101 Далматинци

    3 1 Отговор
    Супер грозен външен вид
  • 13 Нарухито

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кво":

    Въобще не съм фен на БМВ, но видях такова на живо (в тъмно зелено) и излъчването му няма нищо общо със снимките, дори смея да го нарека : красиво.
    Иначе този цвят изглежда наистина ужасен.