26 Март, 2023 10:31 8 239 15

Renault пуска по-евтин конкурент на BMW X4

  • renault-
  • austral-
  • купеобразен кросоувър

Купеобразна версия за новия Austral

Renault пуска по-евтин конкурент на BMW X4 - 1

Линията Renault Austral ще бъде допълнена от нова версия, подобна на купе. Спортният кросоувър беше забелязан на тестове във Франция, а производството трябва да започне през първото тримесечие на 2024 година. Това съобщава сайтът Motor.es .

Кросоувърът Renault Austral Coupe (така трябва да се казва моделът) ще бъде по-големият брат на модела Arkana и евтина алтернатива на BMW X4 и Audi Q3 Sportback. Основният му конкурент ще бъде новото Peugeot 408.

Renault пуска по-евтин конкурент на BMW X4

Тестовият прототип е опакован в камуфлажно фолио, така че можете да видите само рационализирания профил на автомобила със скосен в задната си част покрив, клиновидна линия на прозореца и заострена задна част.

Дизайнът на предната част ще бъде запазен в духа на сродния Renault Austral. Интериорните детайли също ще бъдат заимствани от Austral, т.е. кросоувърът ще получи виртуално арматурно табло и голям сензорен екран в портретен формат.

Renault пуска по-евтин конкурент на BMW X4

Двигателите на купе-кросоувъра също ще са познати от Renault Austral. Това означава, че моделът ще получи 1.3-литрови бензинови турбо двигатели с мощност 140 и 160 к.с., както и хибриден силов тракт с мощност 200 конски сили. По-късно гамата ще бъде разширена с plug-in хибрид със задвижване на всички колела и с мощност около 280 к.с.

Ще припомним, че кросоувърът купе не е единственият модел, базиран на Renault Austral. Именно на базата на този модел се създава новото Renault Espace 2024, който ще се превърне в удължен вариант на Austral и ще представлява седемместен кросоувър.

Renault пуска по-евтин конкурент на BMW X4


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 най-смешния виц

    22 36 Отговор
    е това вече е вица на деня рено да е конкурент на бмв … те такова животно нема !!! все едно българия да е конкурент на япония по технологии!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Фен

    27 27 Отговор
    Не пишете" конкурент", а " евтино подобие"
  • 3 хмм

    20 18 Отговор
    Като изтече гаранцията и почва да се разваля всичко за да си купиш друга.
  • 4 Смех 😆🤡🤣

    34 11 Отговор

    До коментар #1 от "най-смешния виц":

    Че какви па технологии има в бмв един двг на 200 години
  • 5 Реалист

    21 3 Отговор
    Дълги годин карах бмв та, ваг групата, сега чакам нов меган да видим стават ли за коли:)
  • 6 Европа трябва да спре вноса от

    9 4 Отговор
    Азия да запази работните места в Европейската авто индустрията
  • 7 Павел пенев

    12 19 Отговор
    Много скоро бизнеса на западните идиоти с производството на тези каруци ще бъде прекратен. Идва ерата на същите по качество автомобили от Русия,Китай,Иран но с цена от 10,000 евро.

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Заключението от наблюдебията е че

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "Павел пенев":

    Запада ще загуби битката защото очевадно климатичните условия на Запад са такива че все повече дибили като теб се раждат в Европа в сравнение с Азия.
  • 9 накратко

    9 0 Отговор
    Сбъркаха като направиха Аркана малък и сега мъчат малко да пооправят грешките.
  • 10 Така е

    11 2 Отговор
    Обърках се. Нали немският триумвират се водят премиум. Ааа, те не са премиум, а просто надценката им е повече защото клиентите им са объркани. Винаги съм знаел, че псевдопремиума е същата ширпотреба плюс сериозна надценка за хора с особен мироглед- следствие на ефективно промиване, от маркетинг и други подобни модерни науки.
  • 11 Въпрос

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Павел пенев":

    Павка ти ще си купиш ли Москвич.?А копейкин.нинова,р.овч..т.е комунистите.?
  • 12 Съдията Дред

    8 5 Отговор
    Връх на наглостта е, като масови проиводители започнат да си се "позиционират в луксозния сегмент". Като вдигнеш цената, продукта не става луксозен, нито престижен.
  • 13 Бай Х

    13 2 Отговор
    Доста хора от разбирачите тук живеят още в 20-ти век,когато немската кола беше добра !!!
    А тези,които вярват,че руската кола ще се движи нормално,да видят продажбите на новия Москвич,който е и безбожно скъп ! Рено предлага нещо,което БМВ нямат и почваме от цената и вървим нагоре !
  • 14 оня с коня

    4 11 Отговор
    Ама не може по-евтина стока да е Конкурент на БМВ, щото...БМВ-то си е БМВ!
  • 15 Ввв

    6 1 Отговор
    Ганьо тръгнал да коментира и чак ще се задави от плюнки и “ръсене на акъл”,спокойно Ганьо,за всеки влак си има пътници и не,Рено никога няма да бъде БМВ,но в това няма нищо лошо,стига да не се филмират някои хора как са “надцакали” системата и карат евтина кола,но “по-хубава”