Last news in Fakti

2 Юни, 2023 13:16 6 611 2

Знаете ли колко струва най-скъпата кола на Mercedes, която е в продажба като нова?

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • one-
  • цена

Търсите най-скъпите автомобили Mercedes-Benz, които можете да закупите в момента? Това е най-скъпото предложение

Знаете ли колко струва най-скъпата кола на Mercedes, която е в продажба като нова? - 1

Хората, които купуват нов Mercedes-Benz, имат излишни пари и са повече от щастливи да ги похарчат за луксозно превозно средство. Като един от най-известните производители на луксозни автомобили в света за повече от век, Mercedes е синоним не само на лукс, но и на голям напредък в автомобилните технологии. Дългата му история в моторните спортове носи още по-голям престиж. Всичко това обаче си има цена.

Въпреки че има много редки икони в каталога на Mercedes от предишни години, като Mercedes-Benz 300 SLR, например, който стана най- скъпата кола в света със 142 милиона долара миналата година или състезателната кола Mercedes-Benz CLK GTR, която бе продадена за 10 милиона долара на търг - закупуването на нов Mercedes е значително по-евтино. Но има нови автомобили Mercedes-Benz, които се продават за шестцифрени суми.

И така, коя е най-скъпата нова кола на Mercedes-Benz, които можете да си купите през 2023 година? Това е Mercedes-AMG ONE, струващ 2.75 милиона долара. Този автомобил, първоначално показан като концепция през 2017 година, е буквално най-близкото нещо, което човек може да си купи и да се почувства къто в болид от Формула 1, но на пътя.

One разполага с 1.6-литров двигател F1 с турбокомпресор, комбиниран с четири електрически мотора, осигурявайки системна мощност на силовия тракт от 1 049 конски сили. Обширната му конструкция от въглеродни влакна помага за намаляване на теглото му.

Това не е просто суперавтомобил, тази кола прави Mercedes-Benz CLK GTR и SLR McLaren да изглеждат като играчки. Това е не само най-скъпият автомобил от семейството на Mercedes-Benz AMG, но е и най-бързият на всяко състезателно трасе, включително на Нюрбургринг и Монца. И също така има най-високата цена - 2.75 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    16 2 Отговор
    Не, не знам колко струва. Няма автомобил,който да връща разходите. Пък и тя кризата само за бедните. Сития на гладния не вярва.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.