Last news in Fakti

21 Юли, 2023 12:22 3 468 8

Подробности за най-новия суперавтомобил на Mercedes

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • gt
Подробности за най-новия суперавтомобил на Mercedes - 1

Mercedes подготвя ново поколение на своя суперавтомобил AMG GT. Новостта ще се предлага само под формата на купе с две врати и ще бъде по-бърза от своя предшественик. Информацията е на Motor1 .

Изпълнителният директор на AMG Майкъл Шийбе потвърди, че следващият Mercedes-AMG GT ще споделя платформа с кабриолета SL. Моделът ще стане и по-тежък заради новото вътрешно оформление на седящите места, което ще е по-формулата 2+2.

Подробности за най-новия суперавтомобил на Mercedes

Друга иновация за модела ще бъде наличието на система за задвижване на всички колела. ще припомним, че първото поколение на модела се предлага само със задно задвижване.

Наскоро папараци уловиха в обективите си камуфлажна версия на новото спортно купе по време на тестове, като това е наточената версия AMG GT S. Тя се отличава с наличието на заден спойлер, както и с увеличен преден сплитер.

Подробности за най-новия суперавтомобил на Mercedes

Първите модификации на суперавтомобила ще бъдат оборудвани с 4.0-литров V8 двигател с турбокомпресор от Mercedes-AMG SL 55 и 63. Мощността му ще бъде от 470 до 585 к.с. в зависимост от версията.

Плановете на AMG обаче включват и създаването на хибридна модификация на суперавтомобила с мощност около 700 конски сили. Тя ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

Цената на новия Mercedes-AMG GT все още не е известна, макар дебютът на суперколата е насрочен за съвсем скоро време - за септември тази година.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мижав

    3 2 Отговор
    интерес
  • 2 гост

    7 9 Отговор
    Само като си помисля, че десетки години комунистите за да слугуват на господаря си са ни държали на руски автомобили в България и как за една кола се е чакало 20 години тръпки ме побиват

    Коментиран от #4, #5

  • 3 123456

    5 2 Отговор
    Добре е , няма батерия !
  • 4 Бачо Киро

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Голяма работа станала, нали после си купи 20 годишен таралясник. Тъй дрънкаш, все едно всеки западняк можеше да си купи Мерцедес... Като нямате допир въобще до западна Европа през тези години що се пънете да дрънкате?
  • 5 Бачо Киро

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Освен това не са те държали на руски, имаше и сръбски, полски, гдр-йски. Даже западни имаше от Кореком, що си не купи. Да не говорим за инициативи като Булгаррено, които бяха прекъснати от страна на Рено, защото някой тарикат като теб беше решил, че можем безнаказано да изнасяме в разрез с клаузите на договора.

    Коментиран от #8

  • 6 Автомобилите

    0 3 Отговор
    Трябва да са летящи.Най-новото и модерно возило.От 2014г.има регистрирани летящи коли.Бензинов двигател -"Rotax912".Двуместна е.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Димирест

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Колега я по-точно обясни как при социализъма се купуваше кола от Кореком? Ти колко купи, или си от партизански род?Да, можеше да си купиш "западна" ама колко й беше митото? Точно заради същите комунета сега хората купуват таралясници ама това е дълга тема!