Last news in Fakti

20 Юни, 2023 11:31 2 297 3

Citroen подготвя нов бюджетен електрически автомобил

  • citroen-
  • e-c3
Citroen подготвя нов бюджетен електрически автомобил - 1

Citroen разработва ново поколение електрически автомобил e-C3. Автомобилът ще стане по-евтин и по-технологичен от модела от сегашното поколение. Това се съобщава на сайта AutoExpress .

Citroen e-C3 може да се превърне в един от най-евтините напълно електрически автомобили на концерна Stellantis. Изпълнителният директор Тиери Коскас потвърди, че моделът ще струва по-малко от 25 000 евро.

„Не смятаме, че ще има друга кола като тази при пускането на пазара, която да предлага трите основни атрибута – произведена в Европа, истинска кола с всички функции и цена под 25 000 евро“, каза Коскас.

Citroen подготвя нов бюджетен електрически автомобил

Новият Citroen e-C3 ще може да изминава повече от 300 км с едно зареждане. Ще достигне около четири метра дължина.

Новостта ще бъде изградена на иновативна платформа на Stellantis, която ще намали разходите за производство на електрически автомобили. Преди това такива модели се продаваха само в Индия и Южна Америка.

Новият Citroen e-C3 ще дебютира през есента на 2023 г. Продажбите в Европа ще започнат през първото тримесечие на 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    7 3 Отговор
    Тойота са прави че хибрида няма заместител
  • 2 Малеее

    9 5 Отговор
    Еййй много бюджетно станаха, ама тоя бюджет все не стига. Защо ли масово караме втора, трета... Ръка трошляци.
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 4 Отговор
    Епа колко да е БЮДЖЕТЕН автомобил за 50 000лв при 700лв чист доход ‼️❓❗