1 Юни, 2023 09:45 4 669 10

Citroen пусна голям кросоувър с разход под 5 на 100 градско

  • citroen-
  • c5 aircross-
  • 136-
  • hybrid

Френската марка представи ултраикономична версия на C5 Aircross

Citroen пусна голям кросоувър с разход под 5 на 100 градско - 1

Компанията Citroen представи новия хибриден кросоувър C5 Aircross Hybrid 136. Интересното при тази модификация е, че изразходва по-малко от 5 литра гориво на 100 километра плобег.

Новата хибридна версия за Citroen C5 Aircross ще бъде една от най-икономичните в моделната линия на марката. Той ще се присъедини към по-мощните модификации, като същевременно ще бъде и по-евтин.

Citroen пусна голям кросоувър с разход под 5 на 100 градско

Citroen C5 Aircross Hybrid 136 е оборудван с 48-волтова хибридна технология. Кросоувърът ще използва електрическия мотор само при ниски скорости, което ще се отрази на разхода му особено много в градски условия.

Кросоувърът е оборудван с хибриден силов тракт, базиран на 1.2-литров трицилиндров двигател PureTech и електрически мотор с мощност 28 к.с. Системната мощност на двата агрегата е 136 к.с., а максималният въртящ момент - 230 Нм.

Citroen пусна голям кросоувър с разход под 5 на 100 градско

Също така Citroen C5 Aircross Hybrid 136 ще получи нова автоматична скоростна кутия e-DCS6 с двоен съединител. Тя ще позволи допълнително намаляване на разхода на гориво чрез по-висока ефективност.

Разходът на гориво на Citroen C5 Aircross Hybrid 136 се очаква да бъде под 5 литра на 100 км в града. Подробните характеристики и цената на кросоувъра ще бъдат обявени по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 0 Отговор
    Това изглежда що годе нормално, за разлика от останалите модели
  • 2 Яяяя

    7 2 Отговор
    Като кажат 5, ще е 8. Карах Меган дизел 3 години и му даваха 4,5. За три години разхода беше точно 7. Така, че разхода на стенда е едно, а реалността друга.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Жерар Дьожарден

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Яяяя":

    Не забравяй че разхода е комбиниран.Дизела по принцип е по икономичен извънградско ако си го карал основно в Града тоеа обяснява и разликата до голяма стрпен.При хибрида е обратното може да слезне и по надолу в града зарафи системата за рециркулация на кинетичната енергия при спиране.
  • 4 българина

    12 10 Отговор
    136 кс в 21 век... три цилиндъра..... все едно да гледаш световно на 10 инча екран, може но никой не го прави нито иска. Пълен боклук

    Коментиран от #6

  • 5 Дфен

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Яяяя":

    И аз карам и всички коли докарват разхода по каталог

    Коментиран от #9

  • 6 Митко

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "българина":

    Сърди се на правилата и еконормите на ЕС. Всички европейски производители са се запътили натам. Това е бъдещето
  • 7 Перник

    2 4 Отговор
    Франсетата никога не са правили хибриди, ще бъде постоянно в сервиза, само ТДИ е истината

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Вальоо

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Перник":

    Намерил кой да се изкаже. Колко точно HDI-та искаш да ти покажа които са на поне 800 000 хил км, и вървят? Поддържан ли е правилно, HDi-то е точно толкова здраво и издръжливо колкото прехваленото TDi. А за хибридите, те и немците никога не са правили.. Но колите им висят постоянно в сервизите, а даже не са с хибриди. Смятай за кво иде реч, като почнат и хибридите. Опичай си ъкълЪ момче.
  • 9 Лекинко

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дфен":

    Карам 20 годишна бензинова кола, докарвам я до под заводското показание, но само ако галя педала, да не надхвърля даже не 80, ами 70 км час на извънградско. И вместо спирачка отдалече да гледам да отпусна газта, вместо спирачка, когато трябва да намаля и няма опастност да ударя някой и после пак много полека с ускорението. Това само за проба съм го правил, иначе на нормалното ми каране естествено винаги е повече, според скоростта.
  • 10 Язе

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Перник":

    Личи си,че си от Перник.Пежо 508 хибеид-2012г.Пежо и Ситроен имат електромобили в продажба над 10 год.