Last news in Fakti

18 Декември, 2022 11:40 5 614 11

Lexus подготвя грамаден кросоувър

  • lexus-
  • lt-
  • tx

Според предварителни прогнози той ще носи името LT или TX

Lexus подготвя грамаден кросоувър - 1

Докато Toyota се готви за премиерата на кросоувъра Grand Highlander, която е насрочена за 8 февруари 2023 г., Lexus работи върху подобен модел, но от премиум клас. Според предварителни прогнози той ще носи името LT или TX.

Lexus подготвя грамаден кросоувър

Уеб порталът Best Car, който е специализиран в изнасянето на вътрешна информация за нови японски марки, сподели нови подробности и публикува неофициални рендери на големия SUV. Очаква се иновацията да бъде разсекретена през пролетта на 2023 г.

Lexus подготвя грамаден кросоувър

Lexus LT/TX ще бъде съплатформеник с Toyota Grand Highlander. Той ще се основава на модулната архитектура TNGA-K с напречно разположение на мотора, а двигателната гама ще включва 3.5-литров V6, който ще работи в хибридна схема заедно с електрически двигател на задната ос.

Lexus подготвя грамаден кросоувър

Интериорът на бъдещия голям Lexus ще бъде триредов. Според изобразяването на The Best Car Web, той ще получи радиаторна решетка без рамки в стила на новия LX, LED лента, свързваща фаровете, единичен заден стоп, "плаващ покрив" и задни колони, които внушават асоциации с Range Rover Velar.

Lexus подготвя грамаден кросоувър

Що се отнася до гореспоменатата Toyota Highlander с префикс Grand, тя ще заеме ниша между сегашния Highlander с три реда и по-голямата Sequoia. Toyota за първи път потвърди предстоящото пускане на големия кросоувър едва през декември, въпреки че за това се говори от 2020 година, когато беше патентовано името на модела.

Lexus подготвя грамаден кросоувър


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    15 15 Отговор
    Супер безмислени коли

    Коментиран от #2

  • 2 Не е ли красиво

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "АБВ":

    Що бе тва е за такива като Семерджиев да бута момичета в Ситроени Саксо и да им откъсва главите от раменете а той дрогиран да излиза оъ колата и да чукъ полицейската си приятелка до труповете на хората
  • 3 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    3 2 Отговор
    Са, тва не е ЕсЮВи ве алоуу, кар сегмента на факти, тфа е “ крос оувър”,
    тоест “микс” м/у ЕсЮВи и още си нещо, не ги чета всички “кар класи” но ф никкъф случай тфа да е ЕсЮВи, “есюви” stands for: Sport Utility Vehicle, на кратко “SUV”, comprende❗️

    Коментиран от #4

  • 4 На руски

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬⚡️🇪🇺💯":

    Това е буханка
  • 5 Класика

    13 4 Отговор
    Почти щеше да е перфектен,ако не бяха модните обратеняшки фарове и стопове!? Ако сложат нормални фарове и стопове е 100% перфектен. Но пак е по добре от новите Мерцедес,Ауди и БМВ!
  • 6 Диамантената ръка

    7 3 Отговор
    Е, нищо ново, микробуси сме виждали, идеално е за маршрутка...
  • 7 един от стадото

    6 3 Отговор
    маршрутка бил, буханка бил, тласкач на саксота бил. Може. А хората там карат коли и то какви. Дреме му на Лексъс за балканското ни мнение..и европейските псевдотворения
  • 8 Смех

    2 2 Отговор
    Ше блъска ли пак майки с бебета и кучета по пешеходните пътеки след като не му работят систрмите за спиране

    Коментиран от #9

  • 9 ......

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Смех":

    ти като си пиян и 12123 системи да ти сложат все пак си задкормилното устройство главното ти.. точно па лексусът ти е виновен, че онзи е препил

    Коментиран от #10

  • 10 Смех

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "......":

    Е нали е автоматична система не би трябвало да се ръководи от състоянието на шофера
  • 11 бай Гъдю

    1 0 Отговор
    Стига с тези камиони! Няма места за паркиране!